ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γράφουν για το Άλσος Γριμπόβου

άρες-μάρες-κοκουνάρες απ’ το Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου σε σημερινή ανακοίνωσή του για το άλσος Γριμπόβου…
Δημοτ. Λιμεν. Ταμείο Ναυπάκτου,Σύλλογοι,αποκαλύψεις,δημοτικά ...αναθέματα,καταγγελίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ναύπακτος Αλσος ΓριμπόβουΜΑΣ  ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΑΓΡΙΩΣ ~  έτσι θα το βλέπουμε μόνο στα όνειρά μας!!!


Άρχισαν τα ωραιοποιημένα κούφια λόγια (παλιά τους τέχνη κόσκινο) με τις όμορφες δικαιολογίες, πασαλειμμένα με αναλογία δόσεων αντιπερισπασμού και απόδοσης ευθυνών. Αυτή τη συνταγή και με κάποιες παραλλαγές, θα την ακούτε συνεχώς απ’  όλα τα καλόπαιδα της δημοτικής συμπολίτευσης μέχρι την ώρα των εκλογών, μέχρι την ώρα που θα πάρουν των ομματιών τους και θα ξεκουμπιστούνε…  αφήνοντας πίσω ουρές από μηδενικά…..  Δυστυχώς φίλες και φίλοι συμπολίτες: Άλλη μία δημοτική πενταετία με αφετηρία και τερματισμό ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝΙΚΟ για τη Ναύπακτο !!!   Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε, όταν φτάσει εκείνη η ώρα που θα πάρουν τα μικρόφωνα όχι για ν’ απολογηθούν, αλλά για τον τελευταίο οχετό – συγνώμην ασπασμό ήθελα να πω, ψεμμάτων και δικαιολογιών!  Εδώ θα είμαστε κι εμεις όμως για να σας τα επισημάνουμε και να σας …προλάβουμε.
Δείτε τώρα και το ρεπορταζ:


Απάντηση στη δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Βασίλειο Μπαρμπαγιάννη για την ανάπλαση του Άλσους Γριμπόβου:
ΤΟ   ΕΓΓΡΑΦΟ:
###   Στις 6.4.2018 σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και μέλους της Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Αιτ/νιας κ. Βασιλείου Μπαρμπαγιάννη με τίτλο «Τα έργα είναι στο αέρα!!!». Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαρμπαγιάννης αναφερόμενος στην ανάπλαση του Αλσυλλίου Γριμπόβου δηλώνει ότι «Όσον αφορά την ανάπλαση στο αλσύλλιο του Γριμπόβου, από τη στιγμή που είναι εντός παραδοσια­κού οικισμού ο κοινόχρηστος αυτός χώρος, έπρεπε να έρθει μελέτη στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Είναι ξεκάθαρα πράγματα», ενώ καταλήγει ότι «δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι εργολάβοι, χωρίς την έγκριση του συμβουλίου αρχιτεκτονικής».
Επειδή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα κ. Μπαρμπαγιάννη ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ) οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι το Άλσος Γριμπόβου ανήκει στην αρμοδιότητα του ΔΛΤΝ, βρίσκεται εντός χερσαίας ζώνης λιμένα και όπως πλειστάκις εγγράφως έχει απαντήσει και οφείλατε να γνωρίζετε, το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μπαρμπαγιάννης ενώ είναι μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων αλλά και πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/ναις δείχνει να το αγνοεί. Θυμίζω δε ότι η μελέτη για την ανάπλαση του Άλσους ανατέθηκε στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΛΤΝ, ο οποίος με εσωτερικό διαγωνισμό την ανέθεσε σε μέλη του.
Μάλιστα για του λόγου του αληθές θυμίζω στον κ. Μπαρμπαγιάννη ότι επι των ημερών του, ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νιας τοποθέτησε πέριξ του Λιμένα Ναυπάκτου τις πράσινες κολώνες φωτισμού. Ελήφθη σχετική απόφαση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής; Πως πληρώθηκε ο εργολάβος; Τα έργα λοιπόν δεν είναι στο αέρα, αν και κάποιοι το επιθυμούν σφόδρα… ###
 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου
Αντώνιος Φράγκος

Ας δούμε σε μια μικρή πρόσφατη αναδρομή  και πως ξεκίνησε το όλον ιστορικό για τη δημιουργία του  Αλσυλίου, το θέρος του 2015 και τώρα έχουν περάσει τρία χρόνια λήθης και απραξίας : 

Και αναδημοσιεύουμε  το ρεπορταζ από τον φιλικό ιστότοπο  «AstroNafpaktos»  :
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Το Άλλσύλιο Γριμπόβου γίνεται…. ΑΛΣΟΣ

Έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η παρουσίαση της Μελέτης «Βελτίωση του χώρου του αλσυλλίου στο Γρίμποβο», από τους Μελετητές Αρχιτέκτονες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών Ναυπακτίας!
Το έργο που αποτελεί για χρόνια διακαή πόθο των κατοίκων της Ναυπάκτου, έρχεται να υλοποιήσει τώρα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, με προσωπικές ενέργειες του Προέδρου του κ. Αντώνη Φράγκου ο οποίος, έκανε και την Εισήγηση του θέματος της παρουσίασης!
Ακολούθως,  Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Γιάννης Κοργιαλάς ο οποίος αναφέρθηκε στο σκεπτικό σύνταξης της Μελέτης σε συνδυασμό  με τον υπάρχοντα χώρο και την απαραίτητη κατασκευή Αμφιθεάτρου, Cafe-Αναψυκτήριου, 2 γηπέδων Beach Volley, διαδρόμου περιπάτου κλπ.








Συγκεκριμένα ο κ. Κοργιαλάς είπε τα εξής:
Βελτίωση του χώρου του αλσυλλίου στο Γρίμποβο:
     «Βασική επιδίωξη του σχεδιασμού της ανάπλασης του αλσυλλίου υπήρξε η διαμόρφωση ενός οργανωμένου χώρου που θα έχει ενεργή συμμετοχή στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης. Έγινε προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας του αλσυλλίου με τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας υπαίθριος χώρος πρασίνου ικανός να υποδεχτεί ένα σύνολο πολλαπλών δραστηριοτήτων: πάρκο, χώροι άθλησης ,αναψυκτήριο, παιχνιδότοπος, υπαίθριο θέατρο για πολιτισμικά δρώμενα και εκδηλώσεις, περιπατητικές διαδρομές και στάσεις θέασης.
     Ένας από τους κύριους στόχους της μελέτης ήταν η κατάλληλη σύνδεση όλων των διαφορετικών δραστηριοτήτων του αλσυλλίου, διατηρώντας την χωρική και λειτουργική αυτονομία τους αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσοντας έναν συνεχή διάλογο ανάμεσα στον επισκέπτη και στις επιμέρους χρήσεις. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια κύρια χάραξη που αναπτύσσεται με ελεύθερο σχήμα κατά μήκος του χώρου η οποία λειτουργεί ως στοιχείο ένωσης των διαφορετικών λειτουργιών και χρήσεων. Η βασική αυτή χάραξη αποτελεί μια περιπατητική διαδρομή μεγάλου πλάτους, ώστε να είναι ανεμπόδιστη από την ταυτόχρονη προσπέλαση πεζών και ποδηλάτων, πάνω στην οποία αναπτύσσονται περιοχές στάσης και θέασης με την δημιουργία κατάλληλων διαμορφωμένων καθισμάτων. Κάθετα στη κεντρική χάραξη δημιουργούνται δευτερεύουσες χαράξεις – πορείες που βοηθούν στην κίνηση των επισκεπτών και οργανώνουν τον χώρο. Προκειμένου να ενισχυθεί και να διαφοροποιηθεί η βασική πορεία προτείνεται η χρήση ξύλινων στοιχείων – επιφανειών κατά μήκος της χάραξης που εναλλάσσονται και στις τρεις διαστάσεις  στο χώρο δημιουργώντας μια εικόνα συνέχειας και αλληλουχίας.
     Στη δυτική είσοδο του αλσυλλίου και στη νότια όψη του αναψυκτηρίου προς τη θάλασσα αναπτύσσεται ένα στέγαστρο με ξύλινες περσίδες οι οποίες σταδιακά ακολουθούν και ενώνονται σε μια πορεία. Παράλληλα με την διαδρομή δημιουργούνται καθίσματα από τις αυξομειώσεις του πλάτους και του ύψους του μονοπατιού.
     Υπαίθρια καθιστικά αναπτύσσονται διάσπαρτα μέσα στο αλσύλλιο. Λόγω της μορφής τους μπορούν να παρομοιαστούν με ‘εξωστρεφείς αγκαλιές’ γύρω από τον κορμό των δέντρων. Το κάθισμα κατασκευάζεται από ξύλινες σανίδες οι οποίες στερεώνονται σε προκατασκευασμένο καλούπι από εμφανές μπετόν, το οποίο δημιουργεί την βάση και την πλάτη του καθιστικού.
     Διασχίζοντας το αλσύλλιο από δυτικά προς ανατολικά συναντάμε ένα διαμορφωμένο χώρο παιχνιδιού δίπλα από το αναψυκτήριο , οπτικά ελεγχόμενος αλλά ως μια ανεξάρτητη λειτουργική ενότητα.
     Ιδιαίτερο στοιχείο της μελέτης αποτελεί το υφιστάμενο τρεχούμενο νερό που καταλήγει στη θάλασσα. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το φυσικό στοιχείο δροσισμού, διαμορφώνουμε ένα κανάλι από μπετό με ελεύθερό καμπυλοειδή σχηματισμό, εκατέρωθεν του οποίου μπορεί κάποιος να καθίσει και να απολαύσει την αίσθηση επαφής με το υγρό στοιχείο.
Αναλυτικά οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι:
  • Αναψυκτήριο
  • Παιχνιδότοπος
  • Ξύλινη εξέδρα-προβλητα για τα σκάφη
  • 2 γήπεδα beach volley
  • Ειδικα διαμορφωμένος χώρος -πίστα για ποδήλατα και skate-board
  • Υπαίθριο θέατρο –  θερινός κινηματογράφος
     Ταυτόχρονα με τις επιμέρους και συγκεκριμένες θεματικές ενότητες το σύνολο του αλσυλλίου διαμορφώνεται με σκοπό τη συνολική αξιοποίηση της έκτασης του και την προσφορά ποικιλίας αναγνώσεων από τους επισκέπτες του. Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει μικρότερα περιπατητικά μονοπάτια , να σταθεί στα ειδικά διαμορφωμένα παγκάκια ανάμεσα στα δέντρα απολαμβάνοντας τις σκιερές επιφάνειες που δημιουργούν τα φυλλώματα ,να εκμεταλλευτεί το θαλάσσιο μέτωπο και την ακτή και να ανακαλύψει τέλος τις πολλαπλές και διαφορετικές οπτικές φυγές που του προσφέρονται απλόχερα.»
Στη συνέχεια οι τέσσερις Αρχιτέκτονες – Μελετητές με προβολή σλάιτς και Video ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους τη Μελέτη τους και τα έργα που θα κατασκευαστούν….
Είναι γεγονός πως η Μελέτη, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε μέσα από τις εικόνες, καλύπτει πλήρως  και τον πιο απαιτητικό κάτοικο που αγαπάει την περιοχή του, αφού και οι ίδιοι οι Μελετητές είναι Ναυπάκτιοι και αυτό σημαίνει πάρα πολλά! Και επι πλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, η σύνταξη της καθόλα προσεγμένης Μελέτης θα στοιχίσει στο Δ.Λ.Τ.Ν. πολύ λιγότερα σε μια προσπάθεια «συνεισφοράς» του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και των Μελών του Μελετητών, προς την πόλη με την υλοποίηση του έργου!
Το τέλος της παρουσίασης της Μελέτης, καλύφθηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα!
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στερεών Αποβλήτων Δήμου Ναυπακτίας κ. Χρήστος Σαλαμούρας, οι δ.σ. της Αντιπολίτευσης κκ Ντίνος Τσουκαλάς και Βασ. Πατσαούρας, Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, μέλη του Δ.Λ.Τ.Ν. και αρκετοί δημότες, αν και το γεγονός δεν είχε δημοσιοποιηθεί, οι οποίοι ενθουσιασμένοι συνεχάρησαν τους Μελετητές για τον Σχεδιασμό τους και τον κ. Αντώνη Φράγκο για την ταχεία υλοποίηση της υπόσχεσής του….
ΑstroNafpaktos

σχετικά     Ε  Δ  Ω   ,  Ε  Δ  Ω    


ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ !!!  ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ???  ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.  ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΗΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ:  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ  «ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ»   ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΜΕ  ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΌΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ,  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.   ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΑΕΙΣ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΛΣΟΣ ΣΤΟ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΚΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ….
ΧΡΙΣΤΟΣ  –  ΑΝΕΣΤΗ!!!
ΠΗΓΗ:  https://agapotinafpakto.wordpress.com/2018/04/10/άρες-μάρες-κοκουνάρες-απ-το-λιμενικό-τ/

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου