ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: "Ο τομέας του φαρμάκου αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας"Ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου από το βήμα του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα της Φαρμακευτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου αφού αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις εξελίξεις στο σύγχρονο περιβάλλον στη Φαρμακευτική επιστήμη δήλωσε:

" Ο τομέας του φαρμάκου στη χώρα μας αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.

Χρειάζεται όμως μια Εθνική πολιτική με διακομματική εκπροσώπηση προκειμένου:

α) η Ελλάδα να καταστεί Κέντρο Έρευνας και Αναφοράς στο φάρμακο και να εισέλθουν ξένα κεφάλαια 

β)οι ασθενείς να ωφελούνται με νέες καινοτόμες θεραπείες και νέα φάρμακα χωρίς επιβάρυνση του Εθνικού συστήματος υγείας και

γ) να βάλουμε τροχοπέδη στο braindrain αφού νέοι επιστήμονες θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας με ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές"

Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του τμήματος Επιστημών της Ζωής της σχολής Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου Καθηγητής κ.Μιχαλέας Σωτήρης, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού συλλόγου κ.Πιέρα Ισσεγιέκ Ελένη και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της ΕΛΠΕΝ κ.Πενταφράγκας Βασίλης

Share on Google Plus

About Neo-AstroNafpaktos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου