ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η Ολλανδία λόγω κακοκαιρίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ROBIN UTRECHT
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέθηκε η Ολλανδία λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ένα αεροδρόμιο και σχολεία έκλεισαν, προβλήματα καταγράφηκαν στο οδικό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έκλεισε.

Πολλές εισερχόμενες πτήσεις στάλθηκαν (προς άλλα αεροδρόμια), πτήσεις που επρόκειτο να απογειωθούν καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν» έγινε γνωστό από το αεροδρόμιο Άιντχόφεν, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ- Σίπχολ έως το απόγευμα της Δευτέρας, ήτοι το 1/3 του συνόλου των πτήσεων.

«Καθαρίζουμε τα αεροσκάφη από τον πάγο προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια τα δρομολόγιά τους και έχουμε αναπτύξει ειδικές μονάδες που προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρούς τους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης, απομακρύνοντας το χιόνι, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν» δεδομένων των συνθηκών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου.

«Οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, παρακολουθείτε τις αναρτήσεις στον ιστότοπό μας και κοιτάξτε πώς μπορείτε να έρθετε ως εδώ δεδομένου ότι υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων» συνέχισε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι καθυστερήσεις αναμένονται και την Τρίτη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας (KNMI) έθεσε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ιδίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα.

wordt in de toekomst in Nederland steeds zeldzamer. http://bit.ly/sneeuwsteedszeldzamer  #coderood


Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15 εκατοστά στην περιοχή μεταξύ της Ζηλανδίας(νοτιοδυτικά) και του Οφεράισελ (βορειοανατολικά), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.


Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις ιδίως στην εταιρεία λεωφορείων Arriva.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου