ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Bruegel: Το Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα - Στο «κάδρο» νέο μνημόνιο ή μείωση χρέους


Αίσθηση προκαλούν όσα δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης του για την Ελλάδα και το αποτέλεσμα του Eurogroup o Ζολτ Νταρβάς, επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel.
«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα» υποστήριξε το Σάββατο  προσθέτοντας πως «Το αποτέλεσμα του ήταν αυτό που αναμενόταν. Ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, συμφώνησε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτή που αρχικώς περιμέναμε». 
«Σχετικά με το χρέος, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που το Eurogroup και πολλοί υπουργοί Οικονομικών είχαν υποστηρίξει νωρίτερα, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αποφασιστούν πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, το πιθανότερο την άνοιξη ή το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς», ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αθήνα 984»
Ο Ζολτ Νταρβάς συνέχισε λέγοντας: «Κατά βάση το Eurogroup δεν έχει αλλάξει κανένα από τα πιθανά μελλοντικά σενάρια και συνεχίζω να είμαι πεπεισμένος ότι κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια. Τα επιτόκια θα είναι αρκετά υψηλά. Συνεπώς, ή μία σημαντική ελάφρυνση χρέους πρέπει να προκύψει την επόμενη χρονιά ή το Eurogroup πρέπει να ενεργοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας». 

Στο «κάδρο» νέο πρόγραμμα

Ο Ζολτ Νταρβάς κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα αν θεωρεί αυτή τη στιγμή πιθανότερο ένα τέταρτο πρόγραμμα ή μία πιστοληπτική γραμμή.
«Αυτό που περιμένω είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάπου στη μέση. Γιατί πολλά από τα μέλη του Eurogroupαναγνωρίζουν ότι πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που θα συμβεί είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θα προσφέρουν μέτρα ελάφρυνσης το χρέους. Αλλά ο φόβος μου είναι ότι αυτά τα μέτρα δε θα είναι επαρκή. Κατά συνέπεια μπορεί να προσφέρουν στην Ελλάδα ένα προληπτικό πρόγραμμαπου θα εξασφαλίζει στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια. Θα περίμενα, λοιπόν, να βρεθεί κάπου στη μέση η συμφωνία. Κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα», σημείωσε. 
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου