ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ: Η επόμενη μέρα με... ερωτηματικά (ΦΩΤΟ)

Οι εικόνες αυτές της επόμενης μέρας, του ιστορικού Μοναστηριού της Βαρνάκοβας, μόνο δάκρυα μπορούν να φέρουν στα μάτια των Πιστών.

Αυτή, δεν ήταν πυρκαγιά.... Ήταν καταστροφή!

Και όπως επισήμαναν στις δηλώσεις τους και οι επίσημοι Ιερωμένοι και Λαικοί: "Καταστράφηκαν Αρχεία 1000 χρόνων..  μαζί με την ανεκτίμητη θρησκευτική και ιστορική τους αξία"!


Αυτά είναι τα λόγια της στιγμής μπροστά στους φακούς των τηλεοπτικών σταθμών και στα μαγνητόφωνα των δημοσιογράφων  υπό το βλέμμα των φανερά απαρηγόρητων συγκεντρωμένων ....

Και ας θεωρήσουμε ότι η κατάσταση των στιγμών οδήγησε στην οδύνη που φέρνει ψυχική δύναμη ....

Η επόμενη μέρα όμως, όταν καταλάγιασαν οι "καπνοί" και οι σκέψεις ηρέμησαν, άρχισαν να δημιουργούνται κάτι ερωτηματικά, βασανιστικά μεν, ουσιώδη δε, που χρίζουν οπωσδήποτε απαντήσεων.. 


Στην προκειμένη όμως και επί του συγκεκριμένου γεγονότος, τα ερωτηματικά που άρχισαν να μας βασανίζουν στο σημείο που φθάνουν οι γνώσεις μας και η.... νοημοσύνη μας είναι αρκετά και τα παραθέτουμε απλά, με κάθε επιφύλαξη, για να βοηθήσουμε με την Βοήθεια της Μεγαλόχαρης να λάμψη η αλήθεια!

Διερωτόμαστε λοιπόν:

1.-  Πως είναι δυνατόν να δηλώνεται από επίσημα χείλη ο χώρος, ο τρόπος και το μέσον που δημιούργησε την πυρκαγιά πριν  αποφανθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες και προτού ακόμα εισέλθουν στους καιόμενους χώρους οι πυροσβέστες;


2.- Μετά τρίωρο περίπου, βοσκός - μάρτυρας, ευρισκόμενος 500μ. μακριά από το Μοναστήρι δήλωσε ότι άκουσε "εκκωφαντικό κρότο σαν έκρηξη" κάτι που δεν είχε αναφερθεί μέχρι τότε σε καμία δήλωση "αρμοδίου"!..

3.- Πριν ενάμιση χρόνο είχε εντοπιστεί φυτεία χασίς στο Δάσος της Βαρνάκοβας, χωρίς ωστόσο να γίνουν δημόσια γνωστά τα αποτελέσματα της Αστυνομικής έρευνας. Αν εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές... Αν έγιναν συλλήψεις.. Αν απαγγέλθηκαν κατηγορίες... Αν... Αν... Αν και στο "στενό κύκλο" των χωριών της περιοχής και ονόματα ακούστηκαν και περιστατικά και γενικά "πολλά λέγονται και γράφτηκαν" για συγκεκριμένα άτομα που η τοπική Αστυνομία είναι αδύνατο να μην τα γνωρίζει........!
-- Για το θέμα αυτό "εμμέσως πλην σαφώς" αφέθηκε τεχνηέντως να διαδοθεί ότι οι Κάτοικοι της Ιεράς Μονής (γυναίκες) ήταν γνώστες της... φυτείας!...

4.- Διερωτόμαστε, εάν κάηκαν και τα,...  "χρυσόβουλα" της περιουσίας του Μοναστηριού που ήταν επικυρωμένα από τον Καποδίστρια και τα οποία με το νέο "Εκκλησιαστικό Περιουσιολόγιο" η Ι. Μονή και η υπεύθυνη Ηγουμένη ήταν υποχρεωμένη να τα διεκδικήσει.. Μιλάμε για τα κτήματα τα γνωστά στους ντόπιους ως... "Μοναστηριακά" και τα οποία είχαν παραχωρηθεί "ως ενοικιαζόμενα" στους κατοίκους των πέριξ χωριών! ..
-- Γνωρίζουμε ότι η Ηγουμένη είχε κινήσει την διαδικασία "του ξεκαθαρίσματος" της υπόθεσης η οποία "έβλαπτε" πάρα πολλούς, αφού πολλά από αυτά τα κτήματα είχαν αλλάξει ακόμα και ιδιοκτήτες!...
-- Τελικά το "μπαούλο" με τα αποδεικτικά στοιχεία (έγγραφα), διασώθηκε ή όχι;

5.- Πρίν από μερικά χρόνια Εταιρεία είχε έρθει σε κάποια συμφωνία με την Ι. Μονή για εκμετάλλευση του μεγάλου Δάσους της Βαρνάκοβας τόσο για ξύλευση όσο και για Τουριστική Ανάπτυξη!... Τελικά, αν και γίνανε κάποιες προεργασίες στο Δάσος, η επένδυση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, μετά από καταγγελία όπως μάθαμε τότε, της Σύμβασης από την Ι. Μονή "για αθέτηση συμφωνημένων"!..

6.- Το Μοναστήρι της Βαρνάκοβας έχει μεγάλη ιστορία και όπως είναι φυσικό κατείχε και μεγάλο Ιστορικό Αρχείο...
-- Θυμόμαστε ιδιόγραφα Φιρμάνια Σουλτάνων τα οποία ήταν καδραρισμένα και τοποθετημένα στο Γραφείο του Ηγουμένου, αντικείμενα και Ιερά είδη που υπήρχαν πριν 60 χρόνια και τα αναζητήσαμε πριν 10 χρόνια αλλά κατά δήλωση τότε της Ηγουμένης αυτά είχαν μεταφερθεί όταν "ερήμωσε το αντρικό Μοναστήρι" στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας στην Άμφισσα για.... φύλαξη!
     Από αυτά ποια υπάρχουν;... Υπάρχει Πρωτόκολλο Απογραφής των γνησίων και όχι αντιγράφων;

Υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά αλλά θα περιμένουμε πρώτα να απαντηθούν τα παρόντα και θα επανέλθουμε...

Και κάτι ακόμα:
Πιστεύουμε πως η Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας θα έπρεπε να διερευνήσει πρώτα ή να περιμένει τα αποτελέσματα των πραγματογνωμόνων και να μη βιαστεί
Να καλέσει τους πιστούς να συνεισφέρουν για την αποκατάσταση των ζημιών της Βαρνάκοβας από τη φωτιά....

Επαναλαμβάνουμε ότι οι Πιστοί περιμένουν να μάθουν επίσημα το τι συνέβη στον Μοναστήρι τους... 




Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου