ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι παρουσιάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών


Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ), το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Φιλομάχου 18, κτήριο ΟΤΕ).

Τη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:45, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο», στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, Κεραμεικός).

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, σε συνεργασία με την "Παναγία Ελεούσα" Αγρινίου, "Διαδρομές Εθνικού προσδιορισμού: Όψεις του «ελληνικού» στην αναζήτηση της εθνικής ταυτότητας" , στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (Πλατεία Παναγοπούλου 4, Αγρίνιο) (διάλεξη).

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου, το βιβλίο «Είμαι Πολίτισσα Τζάνουμ» του Θοδωρή Δεύτου, στο Δημαρχείο Ιλίου. (Κάλχου 48-50, Ίλιον) (παρουσίαση βιβλίου).

Τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη", στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, σε συνεργασία με τη Μορφωτική Λέσχη Φιλοθέης, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο", στην αίθουσα της Λέσχης (Βασιλέως Γεωργίου Β 11, Φιλοθέη).

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, ύστερα από ευγενική πρόσκληση του Δήμου Καβάλας το ΙΔΙΣΜΕ θα ταξιδέψει στην φιλόξενη Καβάλα όπου θα παρουσιάσει σημαντικά έργα του. Λεπτομέρειες προσεχώς!

Τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», ταξιδεύει στο Δήμο Αθήνας, στο φιλόξενο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου όπου θα παρουσιάσει τα βραβευμένα έργα του. Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η νέα ιστοσελίδα Πολιτισμού και Τέχνης του δημοσιογράφου Γιώργο Βιδάλη www.vidalart.gr.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ίμβρος-Τένεδος, της Μνήμης και της Λήθης: 10 ευρώ
• Ντοκιμαντέρ Ίμβρος
• Ντοκιμαντέρ Τένεδος
• Μουσικό CD με την πρωτότυπη μουσική των δύο ντοκιμαντέρ

Ποιητικά Άπαντα Δημήτρη Παπακωνσταντίνου: 10 ευρώ
• Α+Β τόμος
• Σελιδοδείκτες Ίμβρου και Τενέδου από τον εικαστικό Π. Χαμπίδη
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο» αποτυπώνει τα βασικά ιστορικά γεγονότα του νησιού από τα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα μέχρι σήμερα. Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία του Καστελλορίζου, καθώς προσπαθεί να αναδείξει τη σπουδαία πολιτισμική, ιστορική και οικονομική κληρονομιά των Καστελλοριζιών.
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου - Άγγελος Κοβότσος
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Στίχοι: Ελένη Φωτάκη
Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας
Αφήγηση: Νένα Μεντή - Γιώργος Κέντρος
Εικαστική Επιμέλεια: Παύλος Χαμπίδης

Βραβείο Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου - Μάιος 2016, Λονδίνο


Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη» βασισμένο στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη, αναφέρεται στην προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, το λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Πρωτότυπη Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος - Ειρήνη Σαρίογλου
Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου

A' Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου - Οκτώβριος 2012, Λονδίνο
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου