ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κ. Καρακώστας: Όταν ο κ Παπαθανάσης προσπαθεί «να πουλήσει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλλες»







Η αντιπολίτευση είναι δύσκολο πράγμα, όπως και η διοίκηση ενός δήμου. Και τα δύο απαιτούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Ειδικά η αντιπολίτευση απαιτεί την ικανότητα παραγωγής προτάσεων. Δυστυχώς αυτή φαίνεται να λείπει από τον κ. Παπαθανάση. Γι’ αυτό και καταφεύγει, συχνά, στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ας δούμε λοιπόν με ποιό τρόπο προσπαθεί να μας παρουσιάσει τα «φύκια ως μεταξωτές κορδέλλες».

Στο τελευταίο δελτίο τύπου, ως νέος Μαυρογιαλούρος, φωτογραφήθηκε με τρεις συνεργάτες του έξω από το παρατημένο για χρόνια γιαπί του Ειδικού Σχολείουκαι δήλωσε:

«Ένα έργο το οποίο εμείς οραματιστήκαμε για τα παιδιά μας,εντάξαμε και δημοπρατήσαμε επί θητείας μας και είναι εκτελεσμένο στο μεγαλύτερο βαθμό.»

Κι όμως δέκα μέτρα πιο πέρα είναι ακόμη στημένη η πινακίδα του έργου, που τον διαψεύδει. Φαίνεται σε αυτή ότι για το έργο χρηματοδοτήθηκε, η τότε Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας από τον Ο.Σ.Κ., τις μελέτες έκανε η Διευθυνση Τ.Υ. της Νομαρχίας και η ίδια υπηρεσία δημοπράτησε και εκτέλεσε το έργο.

Ακόμη και ο τίτλος του δελτίου τύπου του κ. Παπαθανάση, είναι ψευδής.

«Έργο που ξεκίνησε και εντάχθηκε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επί δημοτικής αρχής Παπαθανάση» αναφέρεται σε αυτό.

 Όμως η πινακίδα και πάλι τον διαψεύδει. Η χρηματοδότηση δεν ήταν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά από έκτακτη επιχορήγηση και γι’ αυτό δεν ήρθε ποτέ ολόκληρη στην Νομαρχία. Το έργο δεν είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για αυτό τον λόγο διακόπηκε όταν εξαντλήθηκε η πίστωση.

Από την άλλη μεριά ο επικεφαλής της τρίτης παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, δεν βρήκε ούτε δυό λόγια να πει για την σημερινή δημοτική αρχή που με πρότασή της, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1.626.000 ευρώ. Η  ημερομηνία έναρξης του έργου είναι η 31/1/2017 και λήξης η 30/7/2018. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη. Επισυνάπτεται επίσης η απόφαση με την οποία διακόπηκε το έργο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Πέρα πάντως από την μικροπολιτική που προωθεί ο κ. Παπαθανάσης, η χρηματοδότηση του Ειδικού σχολείου δεν αναδεικνύει μόνο τις ανεπάρκειες του παρελθόντος, αλλά κυρίως το ότι ακόμη και στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, υπάρχει δυνατότητα να πετύχουμε κάποια πράγματα. Αρκεί να δουλεψουμε σκληρά. Η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να μην επαναπαύεται στα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει να συνεισφέρει με τις προτάσεις της.



Κώστας Καρακώστας, αντιδήμαρχος δήμου Ναυπακτίας.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου