ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τι μήνυμα στέλνει ο θρίαμβος του Τραμπ;



Η νίκη-έκπληξη του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτές τις έντονα φορτισμένες εκλογές των ΗΠΑ δείχνει πως πολλοί Αμερικανοί αισθάνονται απογοητευμένοι από το κατεστημένο.

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Oliver Bäte, Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου Allianz, προέβη στην εξής δήλωση:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών μαρτυρά ότι πολλοί Αμερικανοί αποστρέφονται με απογοήτευση το κατεστημένο. Αυτό που έχει να κάνει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι να επανενώσει τα αποκλίνοντα κοινωνικά ρεύματα. Αυτό δεν θα είναι εύκολο. Μέχρι να δούμε το κυβερνητικό σχέδιο του Τραμπ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Αναμένω ο Τραμπ να επιλέξει μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, σχεδιασμένη να παρέχει οικονομικά κίνητρα, κλίνοντας ταυτόχρονα προς μια προστατευτική εμπορική πολιτική, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες που θα επηρεάσουν το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.
Παρά το γεγονός ότι ο εκλεγείς Πρόεδρος είναι πιθανό να θέσει ένα τέλος στην ΤΤΙΡ, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αργά ή γρήγορα, θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ενοποίηση μεταξύ των αγορών της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Ωστόσο, είναι επιτακτική η ανάγκη ο Τραμπ να αναζωπυρώσει το αμερικανικό όνειρο και να βοηθήσει τη χώρα του να γίνει, για μία ακόμη φορά, η γη των ευκαιριών. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τις υποδομές, να περιορίσει το διευρυνόμενο χάσμα ευημερίας που υπάρχει, να λάβει μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής ισότητας και να δώσει σε όλους τους Αμερικανούς ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Αν ο Τραμπ ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση, θα μπορούσε να πετύχει τη γεφύρωση του χάσματος που επέφερε αυτή η προεκλογική εκστρατεία, με την πρωτοφανή βαρβαρότητά της.
Θα ήταν επίσης καλό να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τους απογοητευμένους Αμερικανούς, που αισθάνονται ότι έχουν μείνει πίσω, επανενώνοντάς τους με τη χώρα τους και τις θεμελιώδεις αξίες της. Το γεγονός ότι ο Τραμπ παραμένει μυστήριο σε ότι αφορά τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική, χρησιμεύει μόνο για να αυξήσει την αβεβαιότητα».

Nextdeal
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου