ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κινητήρας με υγραέριο: Πώς καλύπτουν τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων;


 Πολλοί οδηγοί εγκαθιστούν κινητήρα υγραερίου στο αυτοκίνητό τους.

Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν στην ασφαλιστική τους εταιρεία, για να ασφαλιστούν σωστά. Προυπόθεση της κάλυψης είναι η εγκατάσταση να έχει γίνει με νόμιμο επίσημο τρόπο και η αλλαγή να αναγράφεται υποχρεωτικά στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Ανάλογα την κατάσταση του αυτοκινήτου του όπως παλαιότητα, ημερομηνία τροποποίησης του κινητήρα, τυχόν ζημιές στο παρελθόν, μπορεί να ζητηθεί και ένας έλεγχος από πραγματογνώμονα.

Η γραπτή εγγύηση νόμιμης εγκατάστασης αποτελεί μια κατοχύρωση για τον ιδιοκτήτη και οδηγό.

Η μη νόμιμη εγκατάσταση υγραεριοκίνησης και η απόκρυψη δήλωσης στην άδεια κυκλοφορίας και στην εταιρεία, εξαιρούνται της ασφαλιστικής κάλυψης, επειδή ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο αυτοκίνητο και στην κίνησή του και να προκαλέσουν αποζημιώσεις στον ίδιο τον ιδιοκτήτη και σε τρίτους, χωρίς την πρότερη ενημέρωση της εταιρείας.

Ορισμένες εταιρείες ασφαλίζουν με το ισχύον τιμολόγιο χωρίς διαφορά στη χρέωση με τα βενζινοκίνητα οχήματα, κάποιες εταιρείες προσθέτουν ένα ελάχιστο επασφάλιστρο για παράδειγμα 10%, στις προαιρετικές καλύψεις φωτιάς, κάποιες εταιρείες ασφαλίζουν μόνο εάν η εγκατάσταση του υγραερίου είναι από το εργοστάσιο παραγωγής και οι περισσότερες δέχονται και τη μεταγενέστερη τροποποίηση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το διαμεσολαβητή και την εταιρεία σας.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου