ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το μαρτύριο της "σταγόνας", το "άγιο" κρασί και η απόφαση να μην κρεμάσουν στα "μανταλάκια" φοροφυγάδες

Ενέργεια: Μαρτύριο της "σταγόνας" από τη Ρωσία. Με την Ευρώπη σε στάση αναμονής για τις πραγματικές προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με την επανέναρξη των ροών από τον Nord Stream 1, ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει ότι θα θέσει και πάλι σε λειτουργία τον αγωγό υπό την προϋπόθεση ότι θα λυθεί η διαφωνία για τμήμα του αγωγού που είναι αντιμέτωπο με κυρώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ροές θα περιοριστούν σημαντικά.
Με άλλα λόγια, η Μόσχα φαίνεται πως ακολουθεί την τακτική «μαρτύριο της σταγόνας» αντί του «ξαφνικού θανάτου», το οποίο οποίο περίμεναν αξιωματούχοι των Βρυξελλών πριν λίγες ημέρες.

Ελληνική βιομηχανία: Ανησυχία στην ελληνική βιομηχανία προκαλούν τα σχέδια της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης  φυσικού αερίου 15% από την 1η Αυγούστου 2022 - 31η Μαρτίου 2023 . Αν ο περιορισμός μεταφερθεί στην παραγωγή τότε θα πληγεί όλη η βιομηχανία. 
Για την κατηγορία των λεγομένων ενεργοβόρων βιομηχανιών  ο πρώτος κίνδυνος μετά από την εφαρμογή του δυσμενέστερου σεναρίου για υποχρεωτικές περικοπές κατανάλωσης είναι πιθανόν νέα αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.

Σταϊκούρας-τράπεζες: Νέα «βέλη» προς τράπεζες και funds εξαπέλυσε και πάλι χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού.  Η κυβέρνηση είχε επενδύσει πολλά στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Το υπουργείο Οικονομικών καταλογίζει στις τράπεζες και στους servicers ότι δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στην ρύθμιση των δανείων μέσα από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αυτό διότι θεωρούν ότι αν οι οφειλέτες  μπουν σε αυτή την διαδικασία μπορεί τα ποσοστά «κουρέματος» να είναι μεγαλύτερα από αυτά που υπολογίζουν και για τον λόγο αυτό είναι χαμηλά στην ιεραρχία των επιλογών, την ώρα που το πλαίσιο είναι «αυτοματοποιημένο». 
Όπως είπε οι χρηματοδοτικοί φορείς εγκρίνουν με ανομοιόμορφο τις αιτήσεις και «μας ανησυχεί το ποσοστό του 46%», καθότι ο αλγόριθμος ήταν σε συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών.

ΔΕΗ: Ράλι χθες στη μετοχή της ΔΕΗ (+6,86%), έχοντας επανέλθει δυναμικά πάνω από τα 5 ευρώ μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος επαναγοράς ίδιων μετοχών (έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου ή 36.344.000 μετοχές).
Το CVC Capital τώρα δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους για το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ. Το fund συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της Επιχείρησης στα 9 ευρώ και συνεχίζει να ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα επιπλέον ποσοστό. 

Lamda Development: Ζημίες 7,7 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Lamda Development το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι ζημίας 6,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Εξαιρουμένων των εξόδων για το έργο του Ελληνικού (8,5 εκατ.) και των καθαρών χρηματοοικονομικών εξόδων που δεν έχουν επίπτωση στα ταμειακά διαθέσιμα (8,3εκατ.), τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε κέρδος 9,1 εκατ. (έναντι ζημίας 0,8εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2021).
Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) την 31.03.2022 ανήλθε σε 1.353 εκατ. (ήτοι €7,72 ανά μετοχή), οριακά χαμηλότερα (-0,6%) έναντι της 31.12.2021.

Χρέη σε Εφορία-ΕΦΚΑ: Μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας» θα μείνουν για ακόμη ένα χρόνο οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.  Παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ετοίμαζαν τις λίστες με τα ονόματα των μεγαλοφειλετών για να δοθούν στη δημοσιότητα,  τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αποφάσισαν να «παγώσουν» μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν «φεσώσει» τα κρατικά ταμεία με ποσά  πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας. Έτσι γλιτώνουν τα... μανταλάκια, μεγάλη εταιρεία τροφίμων και μεγάλη εταιρεία φαρμάκων.

Χρυσός: Μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 1.700 δολαρίων βρέθηκε χθες ο χρυσός στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 15 Μαΐου 2021.
Σύμφωνα με τους αναλυτές οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να υποχωρήσουν προσωρινά κάτω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων και στη συνέχεια να λάβουν ισχυρή στήριξη γύρω στα 1.670 δολάρια.

Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου: Για την εκπληκτική ποιότητα των προϊόντων της βραβεύτηκε για άλλη μία φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Tα Olymp Awards 2022, ο διαγωνισμός ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών με την παγκόσμια αναγνώριση απένειμε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 4 βραβεία για προϊόντα που προέρχονται από τους αμπελώνες της Μονής.
Οι αµπελώνες της Μονής καταλαμβάνουν µία έκταση 70 στρεµµάτων και είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Nextdeal.gr 

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου