ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση μεταξύ Τσίπρα-Τσακαλώτου για τα νέα μέλη- Κάλπη για τις καταστατικές αλλαγές


 Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όταν τέθηκε ζήτημα από σύνεδρους για ορισμένες καταστατικές αλλαγές, κυρίως αυτή που αφορά τον τρόπο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα.

Η «Ομπρέλα» κατάθεσε τροπολογία με την οποία ένα υποψήφιο μέλος θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια φορά από την Οργάνωση Μελών πριν εγγραφεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν έντονοι διάλογοι κι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πάνο Σκουρλέτη.

Στη πρώτη διά ανάτασης των καρτών διαπίστευσης ψηφοφορία διαπιστώθηκε ισοπαλία, αν όχι και επικράτηση της άποψης που έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, πως κι όσοι εγγράφονται μέσω του isyriza μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Κατόπιν παρέμβασης τόσο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, όσο και της επικεφαλής του προεδρείου, Όλγας Γεροβασίλη, διακόπηκαν προσωρινώς οι εργασίες του συνεδρίου, αλλά και η ψηφοφορία που διεξάγεται για την εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας και Εξελεγκτικής Επιτροπής προκειμένου να ψηφίσουν κι όσοι βρίσκονταν στο χώρο της εκλογικής διαδικασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης πήρε το λόγο και ζήτησε να ψηφίσουν με κάλπη εδώ και τώρα όσοι σύνεδροι βρίσκονται στο χώρο του συνεδρίου.

Οι περισσότεροι σύνεδροι, ωστόσο, της περιφέρειας, οι οποίοι ανήκουν κατά συντριπτική πλειοψηφία στους προεδρικούς έχουν ήδη αποχωρήσει με Ι.Χ. και λεωφορεία.

Τελικώς, επικράτησε η πρόταση Τζανακόπουλου να στηθεί κάλπη στις 15 Μαΐου όχι μόνο για τον τρόπο εγγραφής των νέων μελών με δικαίωμα ψήφου, αλλά και για το σύνολο του καταστατικού και να έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο όσοι διαπιστεύτηκαν για το συνέδριο (4.681) κι όχι το σύνολο των 5.784 σύνεδρων που είχαν εκλεγεί.







Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου