Πέντε τραυματίες - Σε επιφυλακή νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου τρεις πολίτες και ένας λιμενικός, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία».

Επίσης, διακομίστηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας πολίτης με έγκαυμα στο χέρι, ο οποίος προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του στη Ζήρια από τη φωτιά. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην πλαστική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», όπου και νοσηλεύεται.

Λόγω της φωτιάς τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νοσοκομείο του Αιγίου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το κέντρο υγείας της Ακράτας, και το νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», το οποίο δεν εφημέρευε σήμερα, και παράλληλα κλήθηκαν οι μη εφημερεύοντες γιατροί να βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για την κάλυψη όλων των όμορων περιοχών τέθηκε και το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Το πλήρωμα τoυ ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο λιμάνι του Αιγίου προέβη σε προληπτική εξέταση 38 ατόμων που αποβιβάστηκαν από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, κατόπιν της μεταφοράς τους από όμορα παραλιακά σημεία.