ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γερμανία: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή


Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία και επισήμως απορρίπτει εξίσου τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, που προκρίνει το καθεστώς Ερντογάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΕΞ, η αποτυχία των συνομιλιών στη Γενεύη ήταν, λίγο-πολύ, προδιαγεγραμμένη.

Πιο συγκεκριμένα, «ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» είναι η πρόταση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, δηλώνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επισημαίνει ότι μέτρο για το Βερολίνο εξακολουθούν να αποτελούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Χαιρετίζει, δε, την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να απευθύνει σύντομα πρόσκληση για νέες συνομιλίες και χαρακτηρίζει «απογοητευτικό» το αποτέλεσμα στην άτυπη πενταμερή της Γενεύης, αν και, όπως αναφέρει, «λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων, μπορούσε επίσης να προβλέψει κανείς ότι οι συνομιλίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες».

«Είναι αρχικά θετικό το γεγονός ότι οι συνομιλίες της Γενεύης πραγματοποιήθηκαν. Αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αυτονόητο.

 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου