ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

”Μαύρη Εργασία” με επίδομα ΟΑΕΔ


Σύμφωνα με πληροφορίες  κλιμάκια του ΙΚΑ πραγματοποίησαν ελέγχους σε πολλές τουριστικές περιοχές της  χώρας και εντόπισαν σωρεία παραβάσεων.

Τα κλιμάκια που ήταν τριμελή,  βρήκαν εργαζόμενους που αφενός ήταν ανασφάλιστοι και αφετέρου ήταν στο ταμείο ανεργίας.

Τα κλιμάκια απασχολήθηκαν πολλές ώρες με τους ελέγχους και περιόδευσαν ακόμα και σε χωριά που αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει Τουριστική κίνηση! Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε πολλά επαγγέλματα οι ελεγκτές δεν βρήκαν ούτε ένα νόμιμο!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι, έπαιρναν το επίδομα από το ταμείο ανεργίας, ενώ κάποιοι άλλοι εργάζονταν χωρίς ένσημα και χωρίς ασφάλεια, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο και για τα δύο μέρη (εργαζόμενο κι εργοδότη).

Στη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν,   εκτός από τους παράνομους που εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι, υπήρξαν κι αρκετές περιπτώσεις που την ώρα άφιξης του κλιμακίου αναχωρούσαν βιαστικά από το χώρο της δουλειάς για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Τώρα το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με αυτούς που λαμβάνουν χρήματα από το ταμείο ανεργίας κι αν θα κληθούν να τα επιστρέψουν μετά την καταγραφή τους από το ΙΚΑ.

Οπώς μάθαμε, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ...
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου