ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΤΑ: Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου;


Επιπλέον έλλειμμα 35 εκατ. - «Πάγωσε» εξαιτίας του ιού η εξυγίανση

Σε «ξαφνικό θάνατο» εάν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης του Οργανισμού ενδέχεται να οδηγηθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία, με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση του Ομίλου, που έχει επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της υγειονομικής κρίσης, οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας για την πληρωμή των μισθών του προσωπικού επαρκούν έως το τέλος Ιουλίου, με την πανδημία να έχει δημιουργήσει ένα ακόμη έλλειμμα 35 εκατ. ευρώ, αφού οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν «πάγωσαν» την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των ταχυδρομείων, εξανεμίζοντας ακόμη και την προκαταβολή των 15 εκατ. ευρώ που έλαβε ο οργανισμός από την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας για το 2020, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας.

Όπως μάλιστα διαπιστώνεται, το μέγεθος του προβλήματος είναι τόσο μεγάλο που τα ΕΛΤΑ δεν κατάφεραν να επωφεληθούν ούτε από τη μεγάλη αύξηση της ζήτησης που δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας στο σύνολο της αγοράς των ταχυμεταφορών.


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου