ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναβολή της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΕΚΝΔ,





ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ



ΑΠΟΚΑΥΚΟΥ 16 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 30300 ΤΗΛ. 26340-29614 FAX: 26340-24424 e-mail:eknd@otenet.gr





Ναύπακτος, 15 Μαρτίου 2020





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αναβολή αρχαιρεσιών του ΕΚΝΔ, έπειτα από την Π.Ν.Π. της 15/3/2020



Σε συνέχεια της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (ΦΕΚ Α’ 64/14-3-2020) και ειδικότερα του άρθρου 17, σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 15/3/2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Κατά τη συνεδρίαση ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αναβολής της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΕΚΝΔ, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 17 της ΠΝΠ της 15ης Μαρτίου 2020, εφόσον ελήφθη μέριμνα για τη νομιμότητα της υφιστάμενης Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι αυτό κατέστη δυνατό έπειτα από παρέμβαση της ΓΣΕΕ και ειδικότερα του Προέδρου, Γιάννη Παναγόπουλου, αφού σε διαφορετική περίπτωση όλα τα συνδικαλιστικά όργανα για τα οποία έληγε η θητεία των Διοικήσεων τους, κινδύνευαν να μείνουν ακέφαλα.

Η Π.Ν.Π. έρχεται να απαντήσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο σε όλους αυτούς, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα διάσπασης και διάλυσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και θέλουν ένα ΕΚΝΔ με προσωρινή διοίκηση, ακέφαλο, αδύναμο, χωρίς δυνατότητα παρεμβάσεων και εκπροσώπησης των εργαζομένων της περιοχής, απλό παρατηρητή των εξελίξεων. Και αυτό γιατί – πολύ απλά – εξυπηρετεί τα στενά κομματικά τους συμφέροντα.

Οι κομματικές τους πεποιθήσεις έχουν ως βάση τις ολοκληρωτικές πρακτικές των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όμως η σημερινή μας κοινωνία δεν είναι αυτή που πρεσβεύουν.

Η κοινωνία εξελίσσεται και το ΕΚΝΔ έχει ως προτεραιότητα τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας μέσα από το πρίσμα των δημοκρατικών αρχών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.



Από το ΕΚΝ&Δ
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου