ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΥΑΝ: “Πάμε για… ‘αλλα”! Σε χώρο σύνδεσης Αποχέτευσης… σπείρανε τριφύλλι



“Τι είχες Γιάννη… Τι είχα πάντα”! (Το όνομα, δεν συσχετίζεται με κανένα πραγματικό του θέματος)… Αυτό λέει ο λαός .. Αυτό λέω κι εγώ!.. Και το λέω για συγκεκριμένους λόγους και συγκεκριμένες Υπηρεσίες και.. άτομα! Για την ΔΕΥΑΝ και τον Δήμο Ναυπακτίας…
Και μην πάει ο νούς σας σε κάτι που κυκλοφόρησε στη Ναύπακτο… Το μάθανε στη ΔΕΥΑΝ και κανένας δεν είχε το θάρρος να βγεί και να το αιτιολογήσει ή να το… αρνηθεί! Μιλάω για τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων των Υπαλλήλων της ΔΕΥΑΝ που ανέκαθεν ήταν 500-600 ευρώ σε σύνολο και επί της νέας “Σωτηρίου Τριάδος” έφτασε (έτσι κυκλοφορεί) στα 4.500ευρώ!
Και θα μου πείτε : Τι είναι 4.500 ευρώ “εμπρός στην Αιωνιότητα της .. Αγιοσύνης;.. Ούτε 15 κατασχέσεις Συντάξεων για πρόστιμα Παραβάσεων του ΚΟΚ, εισπραττόμενα από τον Δήμο!
Για το θέμα του λογαριασμού των κινητών της ΔΕΥΑΝ πιστεύουμε ότι θα τύχουμε κάποιας απάντησης από τον Αξιότιμον Πρόεδρό της….
Αμ το άλλο όμως;… Αυτό το σημερινό που μας καταγγέλλει συνδημότης μας για το χώρο όπου είχαν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της σύνδεσης “της Παλαιάς με τη Νέα Αποχέτευση” στη θέση “Ρέκκα” της Παλαιοπαναγιάς; Αυτό και αν είναι από τα.. ανήκουστα!
Να θυμίσουμε ότι επί προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΝ και Δημαρχίας, ο προαναφερόμενος χώρος παραχωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση, κατ’ αρχάς και μετέπειτα, επιτρεπόντων των οικονομικών, να κατασκευαστεί κάποιο αντλιοστάσιο για την ολοκλήρωσή του…

Όλα γίνανε σύννομα και οι εργασίες ξεκίνησαν από γνωστό εργολάβο!
(Οι φωτό είναι της εποχής εκείνης):
Και ερχόμαστε στη σημερινή Καταγγελία!
Το συγκεκριμένο κομμάτι γης που είχε παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη του στη ΔΕΥΑΝ για το έργο της Σύνδεσης…. Ακούστε….. Ακούστε….
Καλλιεργήθηκε! Και τοποθετήθηκαν ήδη σιδερολοστοί για περίφραξη!!
Το γιατί;…. Ρωτήσαμε και… μάθαμε!
Με τον ερχομό της Νέας Διοίκησης του Δήμου και κατ’ επέκταση της ΔΕΥΑΝ, ο εργολάβος σταμάτησε τις Εργασίες σύνδεσης, κατ’ εντολή, όπως ελέχθη, των νέων…. Εντολέων!
Ακόμα και τις όποιες δικαιολογίες εκφράσανε … Και αυτές τις ακούσαμε να κυκλοφορούν!
“Είναι υπερυψωμένο το έδαφος”‘, είπανε και “θα πρέπει να γίνει σε άλλο μέρος με άμεση τοποθέτηση αντλιών”!… Μάλιστα….
Σταμάτησε λοιπόν το έργο των “κακών προηγούμενων Διοικήσεων” (Εμείς αν θυμάστε δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερες φιλίες με κανέναν) και…
Ο Ιδιοκτήτης (ο Δωροδόχος αν θέλετε) βλέποντας ότι τη γης που παραχώρησε δεν την χρειάζεται πλέον η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος, έκανε το αυτονόητο….
Την πήρε πάλι πίσω και την …. Καλλιέργησε μαζί με το υπόλοιπο κτήμα του!
Οι παρακάτω φωτό είναι τωρινές:
Το θέμα, δεν είναι το γιατί ο ιδιοκτήτης καλλιέργησε το χώρο που είχε … παραχωρήσει… Το θέμα είναι : 1) Τι θα γίνει με την σύνδεση που ταλαιπωρείται χρόνια, 2)Με την Ταλαιπωρία των οικισμών που δεν έχουν Αποχέτευση (παρόμοια περίπτωση και αυτή της Δάφνης), 3) Με τη ρύπανση της θάλασσας, αφού τα λύματα θα συνεχίσουν να χύνονται εκεί, 4) Πόσο θα επιβαρυνθεί οικονομικά η ΔΕΥΑΝ για νέες Μελέτες και 5) Αυτά τα χρήματα που δόθηκαν στον Εργολάβο που σταμάτησε, ποιος θα τα επιβαρυνθεί; (Όποιος το καταλάβει… αμείβεται)…
Και ο καταγγέλλων, εξοργισμένος, συνεχίζει:
“Όταν ήρθαν στο Δήμο ετούτοι “οι φρέσκοι” είχαν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τα έργα των προηγούμενων…. Κάτι που δεν τήρησαν ούτε για τουλάχιστον, τους τύπους… Σταματάνε έργα για να … ξανακάνουν Μελέτες! Μέχρι και πρόσφατα στο ΔΛΤ ψήφισαν μεταξύ τους να μεταφερθεί το έργο “Καταφύγιο Σκαφών” από το Γρίμποβο στο άλλο άκρο στις Νεροτσουλήθρες… Από Μελετημένο το κάνανε … “Αμελέτητο” για να ξαναμελετηθεί και να …. “ξαναματαπληρωθεί” … Φταίω εγώ που όταν τους βλέπω μούρχεται να τραγουδάω:
“Φάτε … πιές τε… Μωρ’ Αδέρφια”:
Αυτά μας είπε ο Καταγγέλλον… Αυτά παρουσιάζουμε…..
Εμείς, (εγώ δηλαδή) το μόνο που θα θέλαμε θα ήταν να βγεί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και να εξηγήσει τα… (για μένα) Ανεξήγητα! Τόσο στο έργο… Όσο και στους λογαριασμούς των Κινητών…
Όσο για τον Δήμο;… Δεν περιμένουμε καμία απάντηση γιατί είναι τόσο μπέρδεμα εκεί μέσα που για τους μεν… “Είμαστε χωνεμένοι” και για τους δε…. “Αχώνευτοι”… Και ..
Ο νοών νοείτω ….
Γι’ αυτό Αγαπητέ συνδημότη Αναγνώστη… Βγάλε μόνος τα συμπεράσματά σου….

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου