ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλλαγή εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Ναυπακτίας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ                                           Από το πρακτικό της 8ης

                                                                                                                     Κατεπείγουσας Δια Περιφοράς

ΣυνεδρίασηςΔημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Ναυπακτίας, έτους 2020



Αριθμός Απόφασης77/ 2020






Στη Ναύπακτο σήμερα18-3-2020, ημέρα Τετάρτηκαι ώρα 13:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας συνήλθε σεΚατεπείγουσα δια περιφοράςσυνεδρίαση ύστερα από την υπ’αρ.5367/16-3-2020 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου, η οποία επιδόθηκε σε όλα τα μέλη του συμβουλίου και στον κ. Δήμαρχο, το υπ’αρ.18318/13-3-2020 έγγραφο ΥΠ.ΕΣ., το υπ’αριθμ.55/11-3-2020 ΦΕΚ-ΠΝΠ, τις διατάξεις του άρθρου 184 παρ.1,3 του Ν.4635/2019, του άρθρου 96 του Ν.3463/2006,και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως  αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν.4555/2018.



            Επισημαίνεται ότι η Κατεπείγουσα συνεδρίαση λαμβάνει χώρα δια περιφοράς όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019 παρ.1. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (A΄ 87) προστίθενται εδάφια, ως εξής:

«Εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής, είναι δυνατόν, ύστερα από απόφαση του Προέδρου, οι σχετικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα διά περιφοράς, με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών δημοτικού συμβουλίου. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά το προηγούμενο εδάφιο, ανακοινώνονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου στην πρώτη, μετά τη λήψη της απόφασης, τακτική συνεδρίαση».

Επίσης η υπ’αριθμ.55/11-3-2020 ΦΕΚ-Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άρθρο 10 αναφέρει:

«Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών»

Τέλος το υπ’αρ.18318/13-3-2020 έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. αναφέρει ότι:

Σε όσες περιπτώσεις δεν πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση των ανωτέρω συλλογικών οργάνων, η λήψη της απόφασής τους, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, μπορεί να λαμβάνει χώρα:

α) είτε δια περιφοράς, με τη διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67, παρ. 51 και 167, παρ. 12 του ν. 3852/2010, δηλ. με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης, και με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του συλλογικού οργάνου. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα εκ της διάταξης της ΠΝΠ, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγησή της, αναφορικά με τον κατεπείγον χαρακτήρα των θεμάτων, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και με την βάσιμη πιθανολόγηση κινδύνου εκ της αναβολής λήψης απόφασης. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται με τον τρόπο αυτό, ανακοινώνονται από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση, μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης.

            Δυνάμει των ανωτέρω διατάξεων και κατόπιν της συναίνεσης όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, αποφασίζεται ομόφωνα η δια περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και ονομαστικά:



  1. Κοτρωνιάς Θωμάς του Παναγιώτη

  1. Παπαβασιλείου Σωκράτης του Ιωάννη

  1. Σιμάκης Γεώργιος του Αναστασίου

  1. Χοχτούλας Ζαχαρίας του Δημητρίου

  1. Παπαϊωαννίδης Ιωάννης του Πολυκάρπου

  1. Κούκουνας Αθανάσιος του Ανδρέα

  1. Λουκόπουλος Παναγιώτης του Σπυρίδωνος

  1. Σιαμαντάς Γεώργιος του Ιωάννη

  1. Χρυσανθόπουλος Λάμπρος του Ιωάννη

  1. Κονίδας Παναγιώτης του Γεωργίου

  1. Δημητρόπουλος Νικόλαος του Κων/νου

  1. Σκαρλάτος Γρηγόριος του Νικολάου

  1. Μπουλές Γιάννης του Βασιλείου

  1. Κοτρώνης Γεώργιος του Κων/νου

  1. Τσέλιος Σπυρίδων του Αντωνίου

  1. Μουχτούρης Ηρακλής του Παναγιώτη

  1. Καραδήμας Χαράλαμπος του Ιωάννη

  1. Τσουκαλάς Κων/νος του Δημητρίου

  1. Ζορμπάς Κων/νος του Αποστόλου

  1. Τραχύλης Σπυρίδων του Σταύρου

  1. Κιούσης Αθανάσιος του Φωτίου

  1. Κοτσανάς Ανδρέας του Ιωάννη

  1. Ασημακόπουλος Νικόλαος του Σπυρίδωνος

  1. Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα του Φωτίου

  1. Γούλας Γεώργιος του Σπυρίδωνα

  1. Ασημακόπουλος Γεώργιος του Κων/νου

  1. Νταουσάνης Γιάννης του Αθανασίου




       Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Γκίζας ο οποίος κλήθηκε νόμιμα.

Συμμετείχε επίσης και η ειδική γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασιλική Νταουσάνη.



Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σιμάκης ενημέρωσε και τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το   14ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης «Αλλαγή εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης»και έθεσε υπόψη τους τηναπό 12-3-2020 εισήγηση αντιδημάρχου κ. Παπαϊωαννίδη, η οποία έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ:  Αλλαγή εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Με την υπ’ αρ.7/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας συγκροτήθηκε η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης με 27 μέλη και τους εκπροσώπους τους.

Με την υπ’ αρ.3/2020 πράξη διοικητικού συμβουλίου του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου - Ναυπακτίας «η ΕΝΩΣΗ» ορίστηκαν νέοι εκπρόσωποι στην επιτροπή διαβούλευσης του δήμου μας ο κ. Καλαβριζιώτης Θεοφάνης του Αθανασίου ως τακτικό μέλος, και ο κ. Αλεξόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη ως αναπληρωματικό μέλος. Παρακαλούμε το συμβούλιο όπως αποφασίσει για την αντικατάστασή τους.»

            Οπότε το συμβούλιο μετά από την δια περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω,



ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

ΟΜΟΦΩΝΑ

1.      Εγκρίνει το κατεπείγον του θέματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 παρ.3 του Ν.4635/2019, άρθρο 10 της υπ’αριθμ.55/11-3-2020 ΦΕΚ-Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και το υπ’αρ.18318/13-3-2020 έγγραφο ΥΠ.ΕΣ.

2.       Τροποποιεί την 7/2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και ορίζει ως τακτικό μέλος εκ μέρους του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου- Ναυπακτίας «Η ΕΝΩΣΗ» τον Καλαβριζιώτη Θεοφάνη του Αθανασίου, με αναπληρωματικό μέλος αυτού τον Αλεξόπουλο Νικόλαο του Ιωάννη

Η Απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 77/ 2020.

          Οπότε συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται όπως πιο κάτω:



         Ο Πρόεδρος         Η  Γραμματέας                                     Τα μέλη

Υπογραφή                   Υπογραφή                                  Υπογραφές



Ακριβές αντίγραφο

Ναύπακτος  19-3-2020

           Η  Προϊσταμένη τμήματος                                                      Η ειδική γραμματέας

Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων                                         του Δημοτικού Συμβουλίου





         Σταυρούλα-Μαρία Χωραφά                                                      Βασιλική Νταουσάνη






Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου