ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Απογοήτευση και... ΝΟΣΤΟΣ για Βρύσες και... αξιοπρέπεια


Η Δήλωση της Προέδρου της ΔΕΥΑΝ για την κατασκευή "άχρηστης" βρύσης στο Κεφαλόβρυσο έξω από το Καταφύγιο καταζητούμενων Ελλήνων και φιλελλήνων του πολέμου, "ξεσήκωσε" τους γνήσιους Ναυπάκτιους που βλέπουν την πόλη τους να "μαραζώνει" από τις παραδοσιακές και ιστορικές βρύσες της!

Φανερά εξοργισμένος και στενοχωρημένος "παλιός" Ναυπάκτιος μας λέει:
"Δεν υπάρχει φιλότιμο; Δεν υπάρχει "τσίπα" επάνω τους; Μία-μία σφραγίζουν τις παραδοσιακές βρύσες μας... Την ιστορία της πόλης μας...  Εγκαταλείπουν στη βρωμιά τους ιστορικούς μας χώρους που θα έπρεπε να είναι τόποι τουριστικού προορισμού και ασχολούνται με  Εκθέσεις "εναλλακτικού" για... "άλλους Δήμους" σπαταλώντας(;) δημοτικό χρήμα μέσω "αδιαφανών οδών" ;"

Και ο συμπολίτης μας, συνεχίζει: "Ερχόμαστε σε σας επειδή έχετε ασχοληθεί με το θέμα της πάλαι ποτέ "κρουνόπολης" Ναυπάκτου!.. Τότε στο ρεπορτάζ, δεν συμπεριλάβατε  την παραδοσιακή βρύση  "Μπεκιαρούς" στα Μποτσαρέικα…. Υπάρχουν βέβαια και άλλες οι οποίες έχουν κλείσει και θα πρέπει μία - μία να τις αναδεικνύουμε!" 



 Πράγματι, πήγαμε στη συγκεκριμένη βρύση!  Τι το θέλαμε; Για να στενοχωρηθούμε;

Είναι μια ιστορική και παμπάλαια βρύση (σφραγισμένη όπως βλέπετε σήμερα) η οποία έχει εντοιχισμένη πέτρινη πλάκα με ανάγλυφα σκαλιστά αραβικά(;) γράμματα, που δεν ξέρει κανείς σε τι αναφέρεται!

"Σε άλλο μέρος θα ήταν ¨Σημείο Αναφοράς" και πρόκληση για τους επισκέπτες...  Εμείς εδώ έχουμε … "κατάρα"! Οι Άρχοντές μας ασχολούνται ΜΟΝΟ με "δικές τους ιδέες" για "έργα" με...  οικονομικό κόστος!  Το γιατί; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί... Κρυφό καμάρι"! Για παράδειγμα η ιστορία της... "Τέντας" στην Έκθεση "Nostos" και η τωρινή "επιθυμία" της Προέδρου στη ΔΕΥΑΝ για κατασκευή νέας βρύσης, 10 μέτρα μάλιστα μακριά από... υπάρχουσα!"!   





Δεν ξέρουμε αν στον "εναλλακτικό" Τουρισμό συμπεριλαμβάνεται και η "βρωμιά" των επισκέψιμων χώρων αλλά.... η έλλειψη καθαριότητας και κάποιας περιποίησης δείχνει πλήρη αδιαφορία τόσο του Δήμου όσο και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας!

Που να πατήσεις και πως να περάσεις για να βρεθείς σε ξεροχορταριασμένο περιβάλλον όπου σίγουρα "κατοικοεδρεύουν" τρωκτικά και... φίδια!

Ο Θεός δηλαδή, να βάλει το χέρι του!




Κατά τα άλλα "διατυμπανίζουμε" για Εκθέσεις και Προορισμό το Μέγαρο Μπότσαρη αλλά δεν ενδιαφέρεται κανένας για την βρύση της "Μπεκιαρούς" που βρίσκεται στην .. "Πλάτη" του!

Ούτε μια πινακίδα να βάλει κάποιος...

Και δεν μιλάμε μόνο για τους σημερινούς Άρχοντες αυτής της πόλης αλλά και τόσους άλλους που πέρασαν και δεν ενδιαφέρθηκαν....

Τέλος, κάνουμε μια πρόταση στον νέο Δήμαρχο και ΑΝ θέλει ας μας ακούσει:

-- Να γίνει καταγραφή όλων των κρουνών της Ναυπάκτου και μια συντονισμένη προσπάθεια για αξιοποίησή τους... Για ανάδειξή τους...  Για να ξαναφέρουν τη κρουνόπολη Ναύπακτο στη θέση που της αρμόζει...

-- "Ενδιαφερθείτε... Ξεκολλάτε"!

Εμείς θα επανέλθουμε και θα παρακολουθούμε το θέμα...

Καλά είναι τα "Μονοπάτια" και οι … Μελέτες τους αλλά θα πρέπει κάπου να … οδηγούν Κύριοι! 


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου