ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

"Διαχειριστικός Έλεγχος" : Είναι υποχρέωση του νέου Δημάρχου

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενο
Αυτά τα δύο "σκέπαστρα" Στάσεως Λεωφορείων μας στοίχισαν περίπου 5.000 ευρώ.. Χαρά στον κατασκευαστή!

Αυξάνονται καθημερινά τα μηνύματα των δημοτών της Ναυπάκτου προς τον νέο Δήμαρχο κ. Βασίλη Γκίζα, που επιθυμούν να δεσμευτεί από τώρα για "Διαχειριστικό έλεγχο" της τελευταίας 5ετίας και της απερχόμενης δημοτικής Αρχής!

Γνωρίζουμε ότι  μια τέτοια απόφαση - δέσμευση του νέου Δημάρχου, είναι πολύ δύσκολη για πολλούς λόγους με κυριότερο την "συνύπαρξη" και στήριξή του από νέους δημοτικούς συμβούλους ή Παρατάξεις που συμμετείχαν στην απερχόμενη δημοτική αρχή και ενδεχομένως να σχετίζονται ή να προσβάλλονται με μια τέτοια ενέργειά του....

Φυσικά, δεν παραβλέπουμε και την εκλογή νέων δημ. Συμβούλων με την Παράταξη Γκίζα που κατείχαν "νευραλγικές" θέσεις ακόμα και οικονομικές στην 5ετία που μας πέρασε!

Ούτε μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε την πολιτική του θέση με την συγκυρία των εθνικών εκλογών αλλά και των ομοίων πολιτικών πεποιθήσεων πρώην ή απερχομένων δημ. Συμβούλων για τους οποίους έχουν "ακουστεί πολλά" είτε στα πολιτικά "πηγαδάκια" ή έχουν  απασχολήσει τα τοπικά ή ακόμα και Εθνικά ΜΜΕ..

Ένα ακόμα "αγκάθι" που θα κληθεί ο νέος δήμαρχος να θέσει "υπό έλεγχο" είναι σύμφωνα με την κοινή γνώμη η "τωρινή μεταπήδηση" στην Παράταξή του "μερικών" από τους διαπλεκόμενους (κατασκευαστές ;) που είχαν στηρίξει με συγγενικά τους πρόσωπα την απελθούσα δημ. αρχή και το όνομά τους δημιουργεί πολλούς ψιθύρους για νέα … σκάνδαλα!

Οι περιπτώσεις σκανδάλων που ακούστηκαν την περασμένη 5ετία είναι πάρα πολλές και ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να επέμβει "δυναμικά" και αποφασιστικά" τόσο για να αποκατασταθεί το "αμφισβητούμενο" κύρος του δήμου όσο και για να μην πλανώνται "άδικες κατηγορίες" σε βάρος όλων των απερχόμενων...

Και μιας και κάναμε την αρχή ας θυμηθούμε μερικές περιπτώσεις τις οποίες είχαμε αναδείξει εμείς:
1.-  Την κατασκευή στεγάστρων Στάσεων λεωφορείων... Σύμφωνα με ρεπορτάζ η κάθε μία θα έπρεπε να χρεώσει  τον δήμο 400-500 ευρώ! Ο Κατασκευαστής εισέπραξε 2.480!!! … Δηλαδή 10 κατασκευές επί 2.480 = 24.800 ευρώ αντί του λογικού.... 5.000!!!
Η περίπτωση αυτή έχει "πολύ ψωμί" Κύριε Γκίζα...   Θέλει πολύ προσοχή για να μην επανέλθουμε!

2.-  Η άλλη περίπτωση και η πιο "κραυγαλέα"  είναι αυτή των Παιδικών χαρών για τις οποίες, σε σύνολο, ο Δήμος πλήρωσε περισσότερες από 500.000 ευρώ και θα χρειαστεί να πληρώσει και άλλα χρήματα αφού είναι ημιτελείς!..  Δεν είναι περιφραγμένες …  Δεν έχει τοποθετηθεί δάπεδο..  Δεν είναι εξασφαλισμένα τα παιδάκια... κλπ κλπ

Θυμίζουμε ότι ΟΛΕΣ οι παιδικές χαρές στα "πεδινά" δόθηκαν με "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ" στον ίδιο κατασκευαστή έναντι...   24.800 ευρώ εκάστη!!!

Εδώ θα πρέπει η νέα δημ. αρχή να ελέγξει :  "Που πήγαν οι παλαιές"  οι οποίες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση!  


 3.-  Το μεγάλο "πάρε δώσε" φυσικά έγινε με την Έκθεση "Nostos".....   Εκεί γίνανε(;) πολλά που σχολιάστηκαν και σε Πανελλήνια τουλάχιστον έκταση!

"Τέντες" "Ηλεκτρολόγοι", καθαρίστριες, διαφημιστές με CD  κλπ κλπ "φάγανε" πολλά λεφτά στον λαβύρινθο της Αναπτυξιακής και των "έξω από εδώ" αγνώστων και... συγγενών!

Ψάξτε το κύριε Γκίζα …  Υποχρεούστε... 

Και μην πει κανείς ότι "Μαζί τα φάγαμε" γιατί υπάρχουν πολλά και ποικίλα που αποδεικνύουν το αντίθετο....  

Δεν φάγαμε εμείς Κύριε νέε Δήμαρχε ΟΥΤΕ από καταχωρήσεις τύπου "Η Γέφυρα ενώνει" ούτε ότι... "χωρίζει"!...  
Δεν πουλήσαμε καρέκλες σε κανέναν Κύριε Γκίζα, ούτε "ξεσκονίσαμε" κανένα Πρόεδρο λέγοντας" Ήσουν, είσαι και θα είσαι ο Πρόεδρος της καρδιάς μας"! 
Με άλλα λόγια Δεν πουληθήκαμε γι'  αυτό έχουμε το θάρρος να ζητάμε κι εμείς τον "Διαχειριστικό έλεγχο" με πλήρη διαφάνεια!

Βέβαια για κάποιο κονδύλι 65.000ευρώ για κατασκευή στέγαστρου ιδιωτικού πεπαλαιωμένου λεωφορείου πιστεύουμε ότι θα βρείτε αντίδραση εκ των ένδον   κύριε Γκίζα και....

Εδώ σας θέλουμε!

Να ελέγξετε ΟΛΑ τα ποσά που δαπανήθηκα από τις "Αντιδημαρχίες" ή τους Προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων,  Κοινωφελών υπηρεσιών του Δήμου και τους εκάστοτε διαχειριστές!

Στη Πορεία αν και το απευχόμαστε, θα βρεθούν και άλλα ίσως "ενδιαφέροντα" όπως το.... "Πάρκο σκαφών" , το Άλσος Γριμπόβου, το "μπαστούνι" κλπ κλπ και ίσως να ενδιαφερθείτε για κάποια Επένδυση που ενώ προτάθηκε να γίνει στο Αντίρριο  τελικά με την παρέμβαση κάποιων δεν πραγματοποιήθηκε τελικά αν και θα απασχολούσε 100 περίπου άτομα....

Αυτά για τώρα Κύριε Γκίζα και αναμένουμε την επίσημη θέση σας....

Και είμαστε σίγουροι ότι αν την πρώτη Κυριακή των εκλογών λάβατε ποσοστό 22% με τον "Διαχειριστικό έλεγχο" η δημοτικότητά σας θα ξεπεράσει το 70% 

Neo-Astronafpaktos
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου