ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ= Δημιούργησαν "Έθιμο" και το... συνεχίζουν!

Το έχουμε ξαναγράψει: "Ψαράδικο, δημιούργησε Έθιμο στη Ναύπακτο την Καθαρά Δευτέρα"! Τώρα βέβαια, δεν είναι το μόνο... Όλα τα ψαράδικα της Πόλης, έβαλαν Ψησταριές και προσφέρουν καλαμαράκια, χταπόδια, γαρίδες, καβούρια…. θαλασσινά νηστίσιμα δηλαδή και τσίπουρο, ούζο, κρασί στους πελάτες και στους διερχόμενους!



Αν θυμάστε, το "έθιμο" το δημιούργησαν οι Αδελφού Χρήστος και Πέτρος Μήτσης όταν λειτούργησαν για πρώτη φορά το Ψαράδικο "Αλόθεν" (π. Μάριου Σταματίου)..

 Όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν δυνατόν εφέτος να μην το επισκεφτούμε για τις Ευχές (λέμε τώρα) και για ένα μεζεδάκι με ωραιότατο τσίπουρο (αν και πιστεύω πως την είχαν κάνει... το είχανε νερώσει... Ας το διαψεύσουν χαχαχα)

 Βέβαια, η επίσκεψη οφείλεται και στον απλούστερο λόγο ότι το Ψαράδικο είναι στο Κέντρο και στον...δρόμο μας! 
 Οι συμπολίτες μας παρατηρήσαμε ότι "τίμησαν" και την Ψησταριά και την Κάβα αλλά και την.. πάγκα με τα ολόφρεσκα Σαρακοστιανά αλιεύματα...

Εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε παρά να τους ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε "Και του Χρόνου να είναι καλά" όχι τίποτε άλλο αλλά για να ξαναπάρουμε... μεζέ !
 ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου