ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλβανός ΥΠΕΞ σε Μητσοτάκη: Αξιοποιούμε κρατικά ακίνητα και όχι των Ελλήνων ομογενών


Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το ότι η Αλβανία δεν σέβεται τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας, καταστρέφοντας τις περιουσίες στη Χειμάρρα, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ο Μπουσάτι, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού «News24» είπε ότι οι δηλώσεις Μητσοτάκη βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις και ότι τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες.
Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για μια απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία.
Τέλος, παραδέχθηκε ότι υπήρξε επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική από ό,τι συγκεκριμένες ενέργειες.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου