ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα για τον Παππού και την Γιαγιά – Ο σημαντικός ρόλος τους στην οικογένεια!

Stari-strasi-in-unuki
Στους παππούδες και τις γιαγιάδες είναι αφιερωμένη η ημέρα. Σήμερα είναι η «Παγκόσμια Ημέρα για τον Παππού και την Γιαγιά», που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους.
Η παγκόσμια ημέρα προς τιμήν των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 1990 με ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τον εορτασμό της ξεκινά την επόμενη χρονιά (1 Οκτωβρίου 1991).
Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση για ζητήματα που αφορούν την τρίτη ηλικία, αλλά και για να εκτιμηθεί η συμβολή της στην κοινωνία αλλά και στην οικογένεια.
“Μπορούσα να κάνω τη γιαγιά μου να εκστασιάζεται από ευτυχία μόνο και μόνο επειδή πεινούσα!” – Jean-Paul Sartre, Γάλλος φιλόσοφος
Πόσο σημαντική είναι στα αλήθεια η παρουσία των παππούδων για το παιδί σε μια οικογένεια; Θα τη χαρακτηρίζαμε ανεκτίμητη, μιας που το γνωμικό «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» δεν θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα, την αγάπη που έχει μέσα του ο παππούς και η γιαγιά για το εγγόνι τους. Μια αγάπη πραγματικά ανεξάντλητη και αναντικατάστατη για το παιδί.
 
 
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει κάθε οικογένεια να σέβεται, να φροντίζει και να αγαπά βαθιά τους παππούδες. Λίγη συντροφιά, ένα γλυκό φιλί από παιδιά και εγγόνια είναι αρκετά για να τους κάνουν ευτυχισμένους.
 
Χρόνια πολλά Παππού!
Χρόνια πολλά Γιαγιά!
Σας αγαπάμε!!!

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου