ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: "Με ισχυρούς Δήμους η ανάκαμψη και η ανάπτυξη"

"Μόνο με ισχυρούς Δήμους με περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους θα πετύχουμε την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας μας" δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ  μετά τη 
συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα «την φορολογική αποκέντρωση και την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων» στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ, για μεταφορά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στους Δήμους.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκίνησε με την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να συσταθεί μία ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, με αντικείμενο την επεξεργασία επιμέρους θεμάτων που σχετίζονται με την πρόταση της και το πώς θα λειτουργήσει η ενδιάμεση μεταβατική περίοδος μέχρι την εφαρμογή της.  
Παράλληλα κατά τη συζήτηση, από πλευράς της ΚΕΔΕ, τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα κυβερνησιμότητας που προκαλεί στους Δήμους ο νόμος «Κλεισθένης» της κυβέρνησης, με έμφαση στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αιρετών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν με στόχο την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ο Τομεάρχης Οικονομικών Χ. Σταικούρας, ο Γραμματέας της Π.Ε. Λ.Αυγενάκης και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ.Γεραπετρίτης.










Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου