ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Σπάει» σε τρεις εκλογικές περιφέρειες η Β’ Αθηνών

«Σπάει» σε τρεις εκλογικές περιφέρειες η Β’ Αθηνών
Πηγή: (EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Ένα σχέδιο για την κατάτμηση της Β’ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας και του Υπόλοιπου Αττικής, μελετά η κυβέρνηση.
Από τα μέσα Απριλίου έχουν κατατεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού όλα τα πιθανά σενάρια για αυτή την αλλαγή, τα οποία εξετάζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Αυγή, η μελέτη που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας αποτελείται από τέσσερα σενάρια.
Το πρώτο προβλέπει τον διαχωρισμό της Β’ Αθήνας σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες/τομείς: Βόρειο, Δυτικό, Νότιο, Κεντρικό. Το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο, Ανατολική και Δυτική. Στο συγκεκριμένο σενάριο, η Α’ Αθηνών που ταυτίζεται με τον Δήμο Αθηναίων δεν θίγεται.
Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Β’ Αθηνών σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες/τομείς, ακολουθώντας τη διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το Υπόλοιπο σε δύο περιφέρειες κατά τον ίδιο τρόπο. Έτσι, Βόρειος Δυτικός και Νότιος τομέας παραμένουν ως έχουν και στο προηγούμενο σενάριο, ενώ στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών προστίθεται και ο Δήμος Αθηναίων, άρα η Α’ εκλογική περιφέρειας της Αθήνας.
Στο τρίτο σενάριο, που μοιάζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει, προβλέπεται η κατάτμηση της Β’ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, ενώ το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο. Καίτοι, ο Δήμος Αθηναίων διατηρείται ως εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών. Προστίθενται όμως οι μεν Δήμοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Γαλατσίου στον Βόρειο Τομέα, οι δε δήμοι Βύρωνα, Ζωγράφου, Δάφνης Υμηττού, Ηλιούπολης και Καισαριανής, τα λεγόμενα «ανατολικά» προστίθενται στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών.
Το τελευταίο σενάριο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Β’ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, όπως και στο προηγούμενο. Διαφέρει ωστόσο στο ότι οι Δήμοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Γαλατσίου, αντί της εκλογικής περιφέρειας του Βόρειου Τομέα, εντάσσονται σε αυτή του Δυτικού Τομέα.

Share on Google Plus

About Neo-Astronafpaktos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου