ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας: Απαράδεκτος ο Κλεισθένης1, επιστρέφεται στο ΣκουρλέτηΜε μεγάλη πλειοψηφία το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας στη χθεσινή συνεδρίασή του υιοθέτησε την Απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. που αφορούσε το ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών µε την επωνυμία “Κλεισθένης I”.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Παράταξης “Νέα Εποχή” και “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δυτικής Ελλάδας ” ψήφισαν τα παρακάτω:

1)      ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ το συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου και ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ στον Υπουργό Εσωτερικών ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, γιατί δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει και καταθέσει επίσημά η Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, για να επιτελέσει το έργο του, προς όφελος των τοπικών µας κοινωνιών.

2)      Ζητούν την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου.

3)      Ζητούν την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού ΔΙΑΛΟΓΟΥ µε την Κυβέρνηση, µε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.

4)      Καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο ν/σ οδηγεί τους Δήμους σε ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΧΑΟΣ και ΠΑΡΑΛΥΣΗ. Ενώ ενισχύει τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ και την συναλλαγή στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων.

5)      Ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών να δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, η όποια αλλαγή του εκλογικού συστήματος να ισχύει από τις ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ εκλογές.

6)      Ζητούν τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης µέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Επί του ν/σ, οι εκπρόσωποι της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κατέθεσαν και ψήφισαν δική τους ολοκληρωμένη πρόταση.Την Απόφαση της Π.Ε.Δ.καταψήφισε η εκπρόσωπος της Παράταξης “Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Δυτικής Ελλάδας”παρουσιάζοντας και καταθέτοντας τις απόψεις της.

Share on Google Plus

About Neo-Astronafpaktos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου