ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φονικό σαλάχι: Η Τουρκία κατασκευάζει νέο υπερόπλο


Στηριζόμενο στη λογική ενός υποβρύχιου drone, το "Wattozz" (όπως ονομάζεται το σαλάχι στα τούρκικα) είναι άκρως απειλητικό και έχει ως αποστολή να επιφέρει καίρια πλήγματα στους εχθρούς της Τουρκίας.
Την κατασκευή της υποβρύχιας κινητής νάρκης έχει αναλάβει η εταιρεία Abayraclar Savunma. Το τουρκικό "σαλάχι" είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο, είναι καλυμμένο με σιλικόνη και στη θέση των ματιών του διαθέτει δύο κάμερες, ενώ είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρομαγνήτες. Μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ώρων.
Οι βασικές αποστολές του είναι δύο, σύμφωνα με την Daily Sabah: Να ανατινάζει εχθρικά πλοία και να τα κατασκοπεύει. Χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες τους, μετατρέπεται σε υποβρύχια κινούμενη νάρκη προκειμένου να πραγματοποιεί φονικές επιθέσεις σε πλοία. Παράληλα, λειτουργεί και ως κατάσκοπος, στέλνοντας κρυπτογραφημένα μηνύματα, μιμούμενο τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν φάλαινες και δελφίνια στο βυθό.
Το τουρκικό "σαλάχι" είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ύπουλα στο βυθό, αφού μπορεί να "κοιμάται" στο βυθό όταν δεν είναι σε αποστολή και είναι εφοδιασμένο με ειδικά συστήματα αυτοπροστασίας απέναντι στα μεγάλα ψάρια που μπορεί να το απειλήσουν.
Το τουρκικό σαλάρι αναμένεται να "απελευθερωθεί" στις τουρκικές θάλασσες μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η κατασκευή του διήρκησε πάνω από δύο χρόνια και έγινε σε συνεργασία της τουρικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Καραντενίζ της Τραπεζούντας.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου