ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλαλούμ για τα προνήπια: ΚΕΔΕ διαψεύδει Γαβρόγλου - Καταγγελίες



Η Ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας περί ομόφωνων Πρακτικών σε 184 Δήμους για την έναρξη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των 4χρονων ήδη από το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019, πρωταγωνίστησε στη χθεσινή Συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε., επιβεβαιώνοντας  πλήρως  το ρεπορτάζ  που σας είχε μεταφέρει ο AIRETOS.
Όπως ακριβώς σας είχαμε ενημερώσει, το θέμα κυριάρχησε και προτάχθηκε όλων των υπολοίπων,ακόμη και της συζήτησης περί νέου “Καλλικράτη”, παρά το ότι δεν περιλαμβανόταν καν στην ημερήσια διάταξη.

Στη Συνεδρίαση αμφισβητήθηκε ο ισχυρισμός του κ. Γαβρόγλου για 184 ομόφωνα Πρακτικά, με αναφορές συγκεκριμένων ονομαστικών παραδειγμάτων Δημάρχων οι οποίοι ουδέποτε συνυπέγραψαν Πρακτικό συναίνεσης, δεδομένου ότι :
-          άλλοι δεν παρευρέθηκαν ποτέ σε Συνεδρίαση της Τριμερούς Επιτροπής,
-          άλλο ιπαρευρέθηκαν και ρητώς διεφώνησαν,
-          άλλοι παρείχαν μόνο τα αριθμητικά δεδομένα που τους ζητήθηκαν (π.χ. αριθμός παιδιών, καταγραφή εγκαταστάσεων), χωρίς όμως να συμφωνήσουν εγγράφως στην έναρξη εφαρμογής.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης για τις χιλιάδες οικογένειες που αφορά το ζήτημα, η Κ.Ε.Δ.Ε. αποφάσισε οι συγκεκριμένες καταγγελίες να διερευνηθούν, με σχετική Επιστολή που θα σταλεί στους 184 Δημάρχους της λίστας του Υπουργείου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η στάση που τήρησαν κατά τη σχετική συνεδρίαση της Τριμερούς.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας, αντί διάψευσης των καταγγελιών,έσπευσε λίγο μετά -συγκεκριμένα χθες 25/4 στις 13:57, όταν είχαν ήδη γίνει γνωστές σε δημόσια αναμετάδοση οι καταγγελίες των Αιρετών- να αναρτήσει στη Διαύγεια την εφαρμοστική εγκύκλιο για τους 184 Δήμους.
Η βιασύνη προκύπτει από το νομικώς πρωτοφανές, να εκδίδεται η εφαρμοστική εγκύκλιος χωρίς ακόμη να έχει δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ. η Κ.Υ.Α. που ορίζει τους 184.Ειδικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει : “Σε αναμονή της ΚΥΑ που προβλέπεται να εκδοθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της περ. γ΄ της παρ.3 του αρ.33 του ν.4521/2018, σας ενημερώνουμε ότι στους 184 δήμους του επισυναπτόμενου πίνακα 1 υλοποιείται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2018-19 και εφεξής.”.

Το Υπουργείο ορίζει ότι οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 18 Μαΐου.
Ειδικά στους 184,θα γίνει κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών, νηπίων και προνηπίων, έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί στη δυναμικότητα του νηπιαγωγείου με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 25. Οι μαθητές που δεν θα κληρωθούν, κατανέμονται, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όμορα νηπιαγωγεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το πλήρες περιεχόμενο της Ανακοίνωσης που εξέδωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. για το μείζον αυτό θέμα που ανατρέπει τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, δείτε ΕΔΩ  το πλήρες κείμενο της εσπευσμένης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου