ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Aνάρτηση του Κ. Μπακογιάννη "άναψε φωτιά" στη Ν.Δ.


«Φωτιά» από ανάρτηση του Κ. Μπακογιάννη για τον «καπετάν Ερμή»
Πηγή: EUROKINISSI

Εμφυλιοπολεμικές κραυγές «ξύπνησε» μια ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με την οποία «αποχαιρετούσε» τον «καπετάν Ερμή», κατά κόσμον Βασίλη Πριόβολο ο οποίος πέθανε σε ηλικία 100 ετών.
Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τον Β.Πριόβολο «σύμβολο της Ρούμελης», γεγονός που ήταν αρκετό προκειμένου να ξεκινήσει ένας καταιγισμός επιθετικών αναρτήσεων από μικρομεσαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ορισμένοι, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν «κρυφοκομμουνιστή» ενώ επιτέθηκαν και κατά όσων έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Εθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα», ήταν η απάντηση του κ. Μπακογιάννη, σε νέα ανάρτηση που έκανε λίγο αργότερα.



Κώστας Μπακογιάννης
την Τετάρτη
Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα.
Αν και οι επιθέσεις κυρίως δεν προήλθαν από επώνυμα στελέχη του κόμματος, δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών της ΝΔ, με την κ. Γιαλαμά (πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής επί Σαμαρά) να επιτίθεται στο μέλος της ΚΕ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος υπερασπίστηκε τον Κώστα Μπακογιάννη.  




Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου