ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δικαστική απόφαση φέρνει τα πάνω-κάτω στις θέσεις πάρκινγκ των πολυκατοικιών

Δικαστική απόφαση φέρνει τα πάνω-κάτω στις θέσεις πάρκινγκ των πολυκατοικιών
Πηγή: EUROKINISSI
Τα πάνω-κάτω φέρνει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τις πιλοτές των πολυκατοικιών, που κρίνει ότι η πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που είναι εκμεταλλεύσιμος μόνον από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων -και κατόπιν συμφωνίας- και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους.
Η απόφαση, που δημοσιεύτηκε από την Ελευθερία του Τύπου, κρίνει ότι η πιλοτή είναι κοινόχρηστος χώρος και μπορούν να τον εκμεταλλευτούν μόνον οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και αφού πρώτα συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Δεν μπορούν να ενοικιαστούν και να πωληθούν σε τρίτους, απαγορεύεται δηλαδή η χρήση τους από άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες. 
Σε περίπτωση, μάλιστα, που οποιοσδήποτε μη ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος έχει αποκτήσει θέση πάρκινγκ με συμβολαιογραφική πράξη, αφήνει το αυτοκίνητο του στους χώρους της πιλοτής, τότε απειλείται με χρηματικό πρόστιμο και κράτηση.
Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (απόφαση υπ’ αριθμόν 255/2018) υποχρεώνει τρεις ιδιώτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή πολυκατοικίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διαμένει η ιδιώτης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, να παύσουν να παρκάρουν τα οχήματα τους εκεί.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου