ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Ω ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ.... ΒΑΡΙΑ


Ερχόμασταν χθές βράδυ με αυτοκίνητο από την παραλιακή Παλαιοπαναγιάς προς Ναύπακτο!

Περιττό να πω ότι ήμασταν όλοι στην "τσίτα" και προχωρούσαμε "Μετά φόβου Θεού και... Προσευχών"!

Ο λόγος γνωστός σε όλους που περιδιαβαίνουν αυτή την.... "μοναδική" παραλιακή!

Και τελικά, πάνω που πήγαμε να "ανασάνουμε" για την καλή μας τύχη που κατορθώσαμε να πλησιάσουμε την Βαριά, νάσας μπροστά  μας ένα "βουνό" από χώμα και πέτρα!

Όλοι αναρωτηθήκαμε πως φύτρωσε εκεί στη στροφή προς τη Γέφυρα της Βαριάς...  αυτό το... "βουνό"!

Άλλος είπε το "μακρύ" του και άλλος το...."κοντό" του!  Μέχρι και ότι "αυτά τα μπάζα θα τα χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν την παραλιακή", είπε κάποιος επηρεασμένος, μάλλον, από δήλωση συζύγου τοπικού άρχοντα ότι "Ο παραλιακός της Παλαιοπαναγιάς είναι παράνομος"! 

Όλοι βέβαια γελάσαμε στο τελευταίο γιατί η Κυρία "δε θέλει να κλείσει ο δρόμος αυτός επειδή απλούστατα τον... χρησιμοποιεί καθημερινά να πάει σπίτι της" και τη δήλωση την έκανε με στόμφο για να μας.... μορφώσει!

Εκεί τελείωσε η συζήτηση αλλά.... παρέμεινε μέσα μας η απορία! Που βρέθηκα τόσα... μπάζα;



Σήμερα όμως, το θυμηθήκαμε και προσπαθήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει!

Και μετά, ξαναπήγαμε επι τόπου!

Αυτά τα "όμορφα" βουναλάκια, είναι 'φερτά υλικά" που βγάλανε (ο Δήμος) από την κοίτη της Βαριάς! Την καθάρισαν για τον φόβο των ακραίων καιρικών φαινομένων!

Μπράβο και πάλι Μπράβο στο Δήμο Ναυπακτίας, δεν το συζητάμε!  Όμως...

Φίλος, γνώστης των περιβαλλοντικών  μας είπε:  "Τη Βαριά καλώς την καθάρισαν...  Έπρεπε... Τα βουναλάκια αυτά όμως... δεν ενοχλούν κανέναν;...  Δεν δημιουργούν ή δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα;... Μπας και πιστεύουν ότι δημιούργησαν νέες Περιβαλλοντικές ομορφιές σύμφωνα με τις Περιβαλλοντικές Μελέτες που ....  απαιτούνται;"!... (Και χαμογέλασε πικρά)

Βέβαια, το τελευταίο το είπε ειρωνικά μιας και δεν υπάρχουν τέτοιες Μελέτες (που ξέρεις όμως; Καλού - κακού ας ψάξουμε στο... Διαύγεια)...

Και τώρα απομένει η περιέργεια να δούμε αν ΠΟΤΕ φύγουν τα "όμορφα Περιβαλλοντικά βουναλάκια" από εκεί και ΠΟΥ θα τα πάνε!

Εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία των μπάζων αλλά και σεις που περνάτε ή μένετε εκεί στην περιοχή, έχετε το νου σας να δούμε τι θα απογίνουν! Και σας συμφέρει γιατί μπορεί κάποια στιγμή η χρησιμοποίησή τους να αποβεί σε βάρος σας...





Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου