ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Τουρκία σφυροκοπά τη συριακή πόλη Αφρίν


Η Τουρκία σφυροκοπά τη συριακή πόλη Αφρίν
Πηγή: REUTERS/Osman Orsal
Η Τουρκία ξεκίνησε να σφυροκοπά θέσεις Κούρδων μαχητών στην συριακή πόλη Αφρίν, προκαλώντας την ανησυχία της παγκόσμιας πολιτικής κοινότητας και απειλώντας να προκαλέσει νέα κρίση στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον.
Η επιχείρηση, που ονομάζεται «Κλάδος Ελαίας» δεν αποκλείεται να ανοίξει νέο «μέτωπο» στην συριακή διαμάχη, η οποία ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια.

Εδώ και χρόνια, η Άγκυρα κάνει «αγώνα» για να αντιμετωπίσει τις εντάσεις που δημιουργούνται από Κούρδους στην νοτιοανατολική Τουρκία και φαίνεται αποφασισμένη να αποτρέψει την εγκαθίδρυση ενός κουρδικού κράτους κοντά στα σύνορά της. 
Τουρκικά μαχητικά βομβάρδιζαν στόχους στο Αφρίν, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και ελέγχεται από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» την οργάνωση αυτή, την οποία θεωρεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου