ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύλληψη Γάλλων στην Κωνσταντινούπολη - Υποψίες ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DENIZ TOPRAK
Ένα ζευγάρι Γάλλων συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Σαμπίχα, με υποψίες για συνδέσεις με το αυτοαποκαλούμενο 'ισλαμικό κράτος' και θα απελαθεί σύντομα στη Γαλλία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
     
Η γυναίκα, που αναφέρεται με τα αρχικά R.M. και ο άνδρας F.P συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, με τα τρία τους παιδιά στο Σαμπίχα, ενώ τα μέλη της οικογένειας ήταν έτοιμα να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Γαλλία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Αναμένεται να απελαθούν, τόνισε το Ανατολή, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τον Μάρτιο οι τουρκικές Aρχές έλαβαν ειδοποίηση από τις γαλλικές υπηρεσίες ότι υποπτεύονταν πως η R.M., γαλλίδα υπήκοος που διαμένει στην Τουρκία, ετοιμαζόταν να προσχωρήσει στις δυνάμεις του Ντάες, μαζί με τα τρία της παιδιά.

Η Τουρκία αποτελεί για πολλά χρόνια το κύριο σημείο μετάβασης στη Συρία για ξένους, ιδιαίτερα από χώρες της Δύσης, που επιθυμούν να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως το ISIS.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου