Αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η τροπολογία Κοντονή σχετικά με την ποινική δίωξη όσων παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης μιλάει ευθέως για ποινικοποίηση της λαϊκής κινητοποίησης και ζητά την απόσυρση της τροπολογίας. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση», τονίζει σε δήλωσή του.

Ο βουλευτής Κρήτης, όμως, δεν είναι ο μόνο που εκφράζει την αντίθεσή του καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι επτά βουλευτές που εκφράζουν πρόθεση να καταψηφίσουν την τροπολογία αν ο κύριος Κοντονής επιμείνει στις σχετικές διατάξεις.

Μάλιστα, οι βουλευτές αυτοί προέρχονται από διάφορες τάσεις του κόμματος, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία του κόμματος.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έντονο παρασκήνιο εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και στις 3 ο υπουργός Δικαιοσύνης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις λεπτομέρειες της τροπολογίας. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν αποσυρθεί η σχετική τροπολογία το ΚΚΕ, όπως προανήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία. 

«Η τροπολογία δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία», διαβεβαίωσε ο Σταύρος Κοντονής και συμπλήρωσε το μόνο καινούργιο είναι ότι προστατεύονται οι συμβολαιογράφοι στο γραφείο τους όπως συμβαίνει και στα ειρηνοδικεία. «Σήμερα υπάρχει απόλυτη προστασία των στεγαστικών δανείων της πρώτης κατοικίας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαρχαρίες», είπε.