ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΡΥΟΝΕΡΙ: "Ηλί Ηλί, λαμά σαβαχθανί"... 'Γιατί Θεέ μου;"


Ξέρετε τη λαική ρήση που λέει: "Όποιος τη νύχτα περπατεί....";

Ε, λοιπόν...  Αυτό θέλουν να αποδείξουν οι συναρμόδιες τοπικές Υπηρεσίες Δ.Λ.Τ.Ν., Δήμος Ναυπακτίας, Λιμεναρχείο κ.λ.π.

Και βρήκαν το πανέμορφο και γραφικό αλλά ά τ υ χ ο Κρυονέρι για να δείξουν την αδιαφορία που τους κατέχει για κάποια  α ν ά π τ υ ξ η του τόπου μας!

Για "τρίτα συνεχόμενα Χριστούγεννα χωρίς φώτα" κάνουν λόγο οι κάτοικοι!  Φοβούνται... Τρέμουν να κυκλοφορήσουν τη νύχτα μη... σκοτωθούν! Μη και τυχόν πέσουν οι ίδιοι, μέσα στο σκοτάδι, πάνω σε...  "παράνομες" πράξεις (πολλά ακούγονται)... Μη τυχόν και έρθουν επισκέπτες σε κανένα σπίτι το βράδυ ή σε καμιά Ταβέρνα και θρηνήσουν θύματα... Μη πέσουν στη... θάλασσα...


Με λίγα λόγια: "ΚΡΥΟΝΕΡΙ = Ορατότης ΜΗΔΕΝ"

Να τι μας είπανε τρεις κάτοικοι του Κρυονερίου ένα από τα τελευταία βράδια που το επισκεφτήκαμε και μάλιστα με.... καλό καιρό!

Ήταν πολύ στενοχωρημένοι αλλά και εκνευρισμένοι με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ(;) να τους βασανίζει.... Και η συζήτηση ξεκίνησε από την ευγένεια των ανθρώπων που ήθελαν να μας δείξουν το δρόμο να φύγουμε χωρίς...  περιπέτειες....

Να είναι καλά....

Και σαν τους ρωτήσαμε γιατί ο τόπος δεν έχει φωτισμό; Εκδηλώθηκαν:

-- "Το Κρυονέρι, μπορεί να είναι γραφικό και όμορφο είναι όμως και  αφημένο στη μοίρα του. Τρίτα στη σειρά τώρα Χριστούγεννα που τα φώτα είναι σβηστά..." μας λέει ο πρώτος των τριών για να συμπληρώσει ο δεύτερος :
-- "Δεν πειράζει..  Έτσι είναι τα Χριστούγεννα : Απλά και φτωχά αλλά ... ζεστά στις καρδιές μας! Έτσι είναι όταν τις τύχες μας διαχειρίζονται κρύοι και πλούσιοι άρχοντες..."

Ο τρίτος της παρέας ήταν πιο κατατοπιστικός:
" Τα βράδια του καλοκαιριού που έρχεται πολύς κόσμος όταν αργά το βράδυ θέλει να φύγει ψάχνει μέσα στο σκοτάδι να βρεί το αυτοκίνητό του... Χωρίς φωτισμό προσπαθεί να ξεκλειδώσει ξένα αυτοκίνητα...  Οι ερασιτέχνες ψαράδες  ψάχνουν να βρουν κατά που είναι η γλίστρα για να ρίξουν ή να βγάλουν τη βάρκα τους και... φανταστείτε να έχει και παλιόκαιρο ... η επικινδυνότητα ακόμα μεγαλύτερη..... Αν λάβουμε υπόψη μας και τα παρατημένα εργαλεία ή αντικείμενα κάποιων ασυνήδιτων, η επικινδυνότητα ακόμα μεγαλύτερη ... Εδώ ευθύνη έχει και το Λιμεναρχείο αλλά... "Υπεύθυνος" κανείς και για τίποτα...  Θέλουμε τουρισμό και ανάπτυξη , όπως και έσοδα για να πληρωθούν όλοι αυτοί αλλά...  Πως;"


                 Ο τρόπος που εκθέσανε τα προβλήματα του τόπου τους οι τρείς Κρυονεριώτες ήταν μεν οργίλος αλλά πολύ ευγενικός ! 
Και το συμπέρασμά μας είναι ότι γι'  αυτό δεν τους υπολογίζουν οι... "αρμόδιοι"!  Αν ήταν 'επιθετικοί' ίσως τους "υπολόγιζαν" πιο πολύ και όχι μόνο όταν οι αιρετοί θέλουν την... ψήφο τους!

Να θυμίσουμε ότι "επιφανής" Δημοτικός Σύμβουλος εκλέχθηκε την τελευταία στιγμή με τις πολλούς ψήφους που έλαβε από την εν λόγω περιοχή.... Τυχαίο;

Θεωρούμε ΝΤΡΟΠΗ για τον τόπο μας αυτή την κατάσταση...

Ίσως περισσότερη και από αυτή που νοιώσαμε το καλοκαίρι βλέποντας την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή που αντί να την αναδείξουν για τις αναρριχήσεις που προσφέρεται και για τον "Εναλλακτικό Τουρισμό" που πρεσβεύουν οι της Δημοτικής Τρόικας Ναυπακτίας, ασχολούνται με συγγενείς Εκθέσεις με στόχο την δικιά τους προβολή και "ικανοποίηση" παρά την Ανάπτυξη μέσω της Αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου...  

ΘΑΥΜΑΣΤΕ και το φωτορεπορτάζ  του περασμένου καλοκαιριού από το Κρυονέρι όπου πηγαίνουν για τουρισμό οι λάτρεις των Αναρριχήσεων....   









Αυτή εν συντομία είναι η κατάσταση που επικρατεί, τις Άγιες αυτές μέρες στο Κρυονέρι Δήμου Ναυπακτίας.....

Θα περιμένουμε μια ευαισθητοποίηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Ναυπακτίας ώστε Την Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων να Φωταγωγηθεί το Κρυονέρι και οι Κρυονεριώτες μαζί με τους  επισκέπτες τους να πάνε στην Εκκλησία χωρίς... φόβο!

Κύριε Τάκη, Δήμαρχε Ναυπακτίας, Συμφωνείτε;

Καλά Χριστούγεννα ...

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: