ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σκουρλέτης: Θέλουμε την απλή αναλογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Συνάντηση με τους δημάρχους Μεσσηνίας είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στο δημαρχείο της Καλαμάτας. Στα πλαίσια της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε: «Θέλουμε την απλή αναλογική, θέλουμε να πάμε σε μία πιο γνήσια αντιπροσώπευση των λαϊκών συσχετισμών, βεβαίως με εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στη διακυβέρνηση των δήμων και των Περιφερειών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν εξειδικευτεί οι ασφαλιστικές δικλείδες, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε «ότι ελπίζουμε να καταθέσουμε το τελικό νομοσχέδιο μέσα στην τρέχουσα χρονιά», προσθέτοντας ότι «με ανοιχτό διάλογο και καλή διάθεση θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τις μεγαλύτερες συναινέσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «το μήνυμα του υπουργείου Εσωτερικών είναι σαφές, δηλαδή περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση των επιλογών, περισσότερες αρμοδιότητες και ρόλους για την αυτοδιοίκηση, στο βαθμό, βέβαια, που μας το επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες και η στενότητα των πόρων».

Σχετικά με το χωροταξικό ζήτημα των δήμων, ο υπουργός είπε ότι «δεν θα το ανοίξουμε, όχι γιατί θεωρούμε ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε ο "Καλλικράτης" ήταν όλα άρτια σχεδιασμένα, θα έλεγα το αντίθετο» και πρόσθεσε: «Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι θα μπορούσαμε κι εμείς στην Ελλάδα να κινηθούμε σε έναν αριθμό περισσοτέρων δήμων, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις – όπως η στελέχωση των δήμων και η ενίσχυσή τους με πόρους – ώστε να ανοίξει αυτό το θέμα. Ας πούμε ότι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, στις σκέψεις μας, για κάποια άλλη στιγμή».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμη ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και όπως ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, «συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τον κάνουμε πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό».

«Δεν προτιθέμεθα να καταργήσουμε τους προέδρους των κοινοτήτων» διότι κάτι τέτοιο «θα οδηγούσε στην πλήρη ερημοποίηση της υπαίθρου», σχολίασε ακόμη.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου