ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ε.Κ./Ν.Δ.: Η κυβέρνηση ψάχνει για αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο του Συνδικαλιστικού Κινήματος



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

ΑΠΟΚΑΥΚΟΥ 16  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 30300  ΤΗΛ. 26340-29614 FAX: 26340-24424






Ναύπακτος, 28 Μαρτίου 2017





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ψάχνει για αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο του Συνδικαλιστικού Κινήματος



     Η κυβέρνηση διά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα στη διάσκεψη της Ρώμης, απαξίωσε το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας χαρακτηρίζοντάς το ως «οπισθοφυλακή» στον αγώνα των διεκδικήσεων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

     Συνεχίζοντας τη ρητορική του διχασμού, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει για μία ακόμη φορά την κοινή γνώμη με την επαναφορά του γνωστού κάλπικου επιχειρήματος κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, το οποίο όταν το επικαλέστηκε υπουργός της τωρινής κυβέρνησης, καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για ψευδή και συκοφαντική δυσφήμιση!

     Όμως τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται να δίνει μόνη «τη μάχη για λογαριασμό των εργαζομένων της χώρας», μαρτυρούν από μόνα τους την αλήθεια:

û  Υπέγραψε χωρίς αναστολές το τρίτο μνημόνιο.

û  Κατήργησε στην πράξη όλες τις «κόκκινες γραμμές», τις οποίες με στόμφο διαλαλούσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ξεπεράσει.

û  Επιδιώκει επιδεικτικά και προκλητικά σε κάθε ευκαιρία τον αποκλεισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος από τον Κοινωνικό Διάλογο.

û  Ετοιμάζεται να αποδεχθεί και να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα.

     Την ίδια στιγμή το Συνδικαλιστικό Κίνημα διοργάνωνε 42 απεργίες, προσέφυγε σε δικαστήρια και σε διεθνή όργανα κατά των μνημονίων και δικαιώθηκε, διατηρώντας δυνατή τη φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.

     Την ίδια στιγμή το Συνδικαλιστικό Κίνημα απέστειλε τεκμηριωμένες θέσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικά εργαλεία για την αποκατάσταση της συλλογικής και ατομικής προστασίας των εργαζομένων, τις οποίες η κυβέρνηση ουδέποτε αξιοποίησε ή δημοσιοποίησε.

     Το ΕΚΝΔ καλεί την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος της αποστολής της και να σταματήσει να ψάχνει για αποδιοπομπαίο τράγο, στο πρόσωπο του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

     Η ευθύνη για την διαπραγμάτευση, την υπογραφή και την ψήφιση των επώδυνων μέτρων και των μνημονίων ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί ενόψει εφαρμογής ενός νέου μνημονίου να αποποιείται της ευθύνης αυτής, ούτε να τη μεταφέρει στους ώμους των εργαζομένων.

     Δεν πείθει κανέναν, πολύ δε περισσότερο, όσους πλήττονται με τον χειρότερο τρόπο, από τις επιλογές της κυβέρνησης.





Από το Ε.Κ.Ν.Δ.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου