ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανοικτή Επιστολή Χρ. Σαλαμούρα προς τον Ανδρ. Κοτσανά




Ανοικτή  επιστολή  του Προέδρου του Συνδέσμου 1ης ΓΕΝ προς τον  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κο  Ανδρέα  Κοτσανά





      Αγαπητέ Ανδρέα ,

      Αρχικά θα θελα να αναγνωρίσω το πολιτικό σου θάρρος με τις  επαναλαμβανόμενες δημόσιες παραδοχές σου ότι στέκεσαι λιγότερος των προσδοκιών του κόσμου που σε εμπιστεύτηκε και που σου ζήτησε να αλλάξεις τις «όποιες παθογένειες» εντόπιζες  σε θέματα  όπως , αναθέσεις στις συντηρήσεις  οχημάτων του Δήμου – στον  τρόπο προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού με  κατατμήσεις  – στο κατεστημένο εργολάβων καθαρισμό χόρτων   και  του  ΧΥΤΑ που  λυμαίνονται το  χώρο κ.α.

       Στην συνέχεια να σε ευχαριστήσω  που με την δημόσια τοποθέτηση σου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  αναγνώρισες το αξιόλογο έργο που έχει γίνει από όλα τα  Διοικητικά  Συμβούλια  του  Συνδέσμου  1ης  ΓΕΝ τα  τελευταία  χρόνια συμπεριλαμβανομένου και εμού.

                Αλλά αγαπητέ Ανδρέα ( και των όψιμων φίλων σου) μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος ,   αρετή και τόλμη αναγνωρίζω:

·         Στους  πολιτικούς που χωρίς  να αμείβονται (και αναφέρομαι σε  όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου) προσπαθούν – αγωνιούν καθημερινά – συμμετέχουν και ενδεχομένως μπορεί να  κάνουν λάθη άλλα έχουν αναλάβει  την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να  πετύχουν  στο δύσκολο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων και δεν λιποτακτούν.

·         Σε  αυτούς, που  ενώ παρέλαβαν να λειτουργήσουν έναν ΧΥΤΑ -άστοχα χωροθετημένο, με προβλήματα στη μελέτη και την κατασκευή - ίσως τον χειρότερο στον νομό Αιτωλ/νίας - και με κόστος αναδόχου λειτουργίας διπλάσιο του σημερινού - κατάφεραν να τον καταστήσουν σε  έναν από τους καλύτερους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

·         Σε αυτούς που δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να τα παρατήσουν αν και πολεμήθηκαν  όπως και σήμερα από μέλη της ίδιας τους της ομάδας και όχι μόνο.

·         Σ αυτούς  που παρέλαβαν την ανακύκλωση με ποσοστά γύρω στο 8,5% και την έφτασαν στο 25 % (από τα καλύτερα ποσοστά όχι μόνο σε περιφερειακό επίπεδο αλλά σε πανελλαδικό ) και που συνέβαλλαν με στοχευμένες  δράσεις  ενημέρωσης  και  ευαισθητοποίησης στην δημιουργία οικολογικής συνείδησης τουλάχιστον στην νέα γενιά

·         Στα  μέλη  του συνδέσμου  που  εδώ  και δυο χρόνια τόλμησαν να πουν ότι η Ναυπακτία μπορεί να σχεδιάσει και να καταθέσει αξιόπιστη πρόταση στην ολοκληρωμένη  διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή και το έκαναν πράξη.

·         Σε αυτούς που απολογούνται στην κοινωνία της Ναυπακτίας , Θέρμου και Δωρίδας  για το κόστος και τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων - που απολογούνται στον εισαγγελέα όταν η διαχείριση δεν είναι σύμφωνη με τις περιβαλλοντικές οδηγίες  και που πρέπει να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να οδηγήσουν την κοινωνία με ή χωρίς οικολογική συνείδηση σε μια διαχείριση απορριμμάτων με το λιγότερο κόστος και με την λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.



             Είναι προφανές ότι δεν ανήκεις σε κάποιους από αυτούς .

             Τέλος και ειλικρινά συγγνώμη αν θα σε στενοχωρήσω, δεν κατάφερες να αντέξεις το βάρος της ευθύνης ενός απλού  μέλος  του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης  ΓΕΝ  καθώς στις 800 μέρες που ήσουν μέλος δεν διέθεσες ούτε μία ώρα να συμμετάσχεις  στα όργανα διοίκησης αυτού, αν και όφειλες εκ του νόμου, να καταλάβεις τον τρόπο λειτουργίας του, να αναλύσεις  τα  κόστη   διαχείρισης, να επισκεφθείς τον ΧΥΤΑ , για να παραθέσεις την άποψη σου , να καταθέσεις προτάσεις που να διορθώνων τις «όποιες παθογένειες» εντόπιζες.

             Πως θα μπορούσες άλλωστε αφού επί συνόλου 800 ημερών συμμετείχες μόνο σε τρεις συνεδριάσεις!!!!

      Δεν τα κατάφερες  γιατί επέλεξες να απολογείσαι μόνο στην Τ. Κ.  Αντιρρίου και σε μία μερίδα της τοπικής κοινωνίας της Βλαχομάνδρας και όχι στην κοινωνία της Ναυπακτίας που τίμησε τον   Λουκόπουλο    για Δήμαρχο.   

       Δεν τα κατάφερες ,  γιατί πιστεύεις ότι με πυροτέχνημα του τύπου λαμόγια , ικανοποιείς το λαϊκό αίσθημα,  γίνεσαι αγαπητός,  δημοφιλής, πρωτοσέλιδο, ενεργώντας εκ του ασφαλούς χωρίς να αποδείξεις τίποτα.



     Με Εκτίμηση

     Ο πρόεδρος του

     Συνδέσμου  Διαχείρισης 

     Στερεών Αποβλήτων  1ης ΓΕΝ

    

    Σαλαμούρας   Χρήστος






Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου