ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε «λευκό κλοιό» η χώρα [photos &vids]





  • Στην… κατάψυξη μπήκε η βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τον υδράργυρο να δείχνει -10?C στα ορεινά της Πέλλας και στο Καϊμακτσαλάν, -4?C στη Φλώρινα και στην Πτολεμαϊδα, -3?C στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας.


    Κοντά στα 30 εκατοστά είναι το ύψος του χιονιού στα Χάνια του Πηλίου, αλλά και στα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας και της Πέλλας, ενώ στα λευκά παραμένει ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης.

    Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών της δυτικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Πέλλας, ενώ στα ορεινά της Λάρισας και των Τρικάλων συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για να καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι.

    Ασταμάτητη χιονόπτωση έντυσε στα λευκά τον Βόλο, την Μακρυνίτσα και την Πορταριά, όπου το θερμόμετρο έπεσε το βράδυ στους -5?C, ενώ και στα παράλια του Πηλίου το σκηνικό είναι μοναδικό με το χιόνι να καλύπτει τις παραλίες του Παγασητικού κόλπου.

    Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τα ορεινά των Τρικάλων, στο Περτούλι κινούνται μόνο τα οχήματα 4Χ4 ή όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και στη γειτονική Καρδίτσα με δυσκολία γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων στην παλιά εθνική οδό προς Άρτα.

    Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες, όταν ακυρώθηκαν προσγειώσεις 14 αεροσκαφών στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε χθες το πρωί και όλα κύλησαν ομαλά.

    Όπως είπε ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Τοζπούας, ο δυνατός βαρδάρης με ριπαίους ανέμους που έφταναν τους 35 κόμβους, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χαμηλή νέφωση στην πίστα του αεροδρομίου, γεγονός που καθιστούσε απαγορευτικές τις πτήσεις αεροσκαφών.


    BodyVideoPlaceHolder_https://www.youtube.com/embed/A8HXpIAnzpA


    'Καταλαβαίνουμε την ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τις καιρικές συνθήκες', δήλωσε ο κ. Τοπούζας.

    Σημειώνεται ότι το προηγούμενο βράδυ ακυρώθηκαν 14 προσγειώσεις και όλα τα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν στην Αθήνα, ενώ χθες τις πρώτες πρωινές ώρες άνοιξε και πάλι το αεροδρόμιο.

    Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

    Μάλιστα στη λεωφόρο Πάρνηθας διακόπηκε λίγο μετά τις εξήμισι η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Πεντέλης, που έχει ήδη φροντίσει να προμηθευτεί αλάτι.

    Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο και Βόλο λόγω ισχυρών ανέμων

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

    Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου 'Αδαμάντιος Κοραής' για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο και Θήρα.

    Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα και τον Αργοσαρωνικό. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα-Αιδηψός.

    Από το λιμάνι του Βόλου δεν θα εκτελεστεί το μεσημεριανό δρομολόγιο για τις Σποράδες, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Θάσος.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.
    Share on Google Plus

    About Natalie Press 1

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
      Blogger Comment
      Facebook Comment

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου