ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο δίκτυο Natura ο Κορινθιακός για να προστατευτεί από μέδουσες

Στο δίκτυο Natura ο Κορινθιακός για να προστατευτεί από μέδουσες  EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
          
Την ένταξη της περιοχής από Ψαθόπυργο έως Ναύπακτο και Ισθμό Κορίνθου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 προανήγγειλε Σωκράτης Φάμελλος.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ για τις σοβαρές διαστάσεις του θέματος των μεδουσών σε Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως η ένταξη θα πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου.

Σε ότι αφορά στις μέδουδες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά συνολικά τη Μεσόγειο και τον πλανήτη και πως η εμφάνισή τους επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους.

Όπως είπε, προωθείται άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να είναι δυνατό να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουόμενων και να μπορούν τουριστικές εγκαταστάσεις να τοποθετήσουν δίχτυα στις ακτές που είναι πολυσύχναστες, ως ένα άμεσο μέτρο. Η σχετική ρύθμιση είναι πιθανό να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου