ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το τελικό κείμενο της Ενημέρωσης - Καταγγελίας της Επιτροπής Παλαιοπαναγιάς






  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

Για την δημιουργία Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου



ΘΕΜΑ : Δημιουργία Τοπικής Κοινότητας Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου – Αντιμετώπιση ζητημάτων σε σχέση με την ύπαρξη και τους όρους δόμησης του Οικισμού



Ναύπακτος  24/09/2016



Αγαπητοί συμπολίτες της Παλαιοπαναγιάς,

Ιστορικό

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα επείγον και πολύ σημαντικό ζήτημα που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας λόγω άρνησης έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Οικισμό Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου και την την άποψη ότι η περιοχή είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Δημιουργήθηκε ένα σοβαρό ζήτημα από το πουθενά.

Η Πολεοδομία του Δήμου Ναυπακτίας από το έτος 2013, όπως δείχνει και η σχετική αλληλογραφία (έγγραφα αρ. πρ. 2066/2013 και 1435/2014 της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας ) δημιουργεί ένα ζήτημα, το οποίο ξεκινά απότις«αιτιάσεις των αρμοδίων υπαλλήλων ότι, δεν δύνανται να αναγνωρίσουν τον Οικισμό Παλαιοπαναγιάς ».

Ο προιστάμενος προσπάθησε να λύσει το θέμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

« Εδώ και 40 χρόνια υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και Νόμοι  που εφαρμόζονται για ανάλογες περιπτώσεις…»

( Αρ. Πρ. 1435/2014  Εφαρμογή Οδηγιων,  Τμήμα Πολεοδομίας και Σχ. Πόλης Δήμου Ναυπακτίας )

Με ευθύνη και του Αντιδημάρχου κ. Κ.Καρακώστα εστάλη, σχετικό ερώτημα ( Αρ. Πρ. 822/21-05-15) αρμοδίου υπαλλήλου της Πολεοδομίας, στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον Οικισμό Παλαιοπαναγιάς  και τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, με τρόπο πρόχειρο και έλλειψη σαφούς τεκμηρίωσης.

Σε απάντηση του εγγράφου αυτού απεστάλη από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης απάντηση με αρ. πρ. 2025/112522/09-09-15 που δεν λύνει το θέμα, αλλα το περιπλέκει, αμφισβητώντας ξεκάθαρα Νόμους  και Προεδρικά Διατάγματα του Κράτους (συγκεκριμένα το ΦΕΚ 353Δ/2-7-1981) .

Γίναμε θύματα της αδιαφορίας, της φοβίας, της πλημμέλειας  και  της αδράνειας των εμπλεκομένων υπηρεσιών οι οποίες, για άγνωστο σε μας λόγο, έχουν στοχοποιήσει την περιοχή μας.

Η περίπτωσή μας είναι ευθέως ανάλογη με αρκετούς Οικισμούς της Περιφέρειας και πάρα πολλούς  σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς ήτοι «Οικισμοί προ του 1923, μη Οριοθετημένοι και χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο» και οι οποίοι δομούνται με βάση το ΦΕΚ 183Δ/1981 και τις εγκυκλίους 117/82 και 124/82 χωρίς πρόβλημα, όπως συνέβαινε και στις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες και για την περίπτωση της Παλαιοπαναγιάς τουλάχιστον εως το 2013 .

Απαιτούμε να εξακολουθήσει η παραπάνω νόμιμη διαδικασία και σήμερα.



Για το πρόβλημα της Οριοθέτησης η θέση μας είναι:

 ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ , όπως ο Νόμος ορίζει και να συνεχίσουν  να εκδίδονται οι Οικοδομικές Άδειες όπως μέχρι τώρα.

Απαιτούμε να ληφθεί δεσμευτικά υπόψη η 244/1981 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου.



Ο εμπαιγμός 

Δεν πάει άλλο ζούμε στα όρια της παράκρουσης αφού το θέμα αυτό έχει να κάνει :

  • με τις περιουσίες μας και την χρήση γης,
  • με τον τρόπο που θα τις διαχειρισθούμε,

  • με τις αρτιότητες των οικοπέδων ,
  • με την νομιμότητα των Αδειών της τελευταίας 5-ετίας

που θεωρούνται παράνομες και θα επιβληθούν πρόστιμα (!!!).

  • με συμφέροντα που επιθυμούν την εξαφανισή μας  από τον Πολεοδομικό χάρτη της Ναυπακτίας,
  • με έναν κρατικό μηχανισμό που συνθλίβει τον πολίτη αντί να τον προστατεύει,
  •  που μας θεωρεί  πολίτες δεύτερης διαλογής

γιατί δεν θα μπορούν  να χτίσουν τα παιδιά μας και

 δεν θα μπορούμε να μεταβιβάσουμε  τη γη μας.





Το παρελθόν



·        Οι σχέσεις της πόλης μας απέναντι στην Παλαιοπαναγιά,

·        ήταν ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ,

  • το γνωρίζουμε αυτό καλά,
  •  το έχουμε βιώσει όλοι
  • και δεν το ξεχνάμε.



                            ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ:

·         τον ανήθικο πόλεμο που δεχτήκαμε , όταν αναγνωρισθήκαμε  από την πολιτεία με Προεδρικό Διάταγμα το 1979,  ως κοινότητα με την ονομασία  «κοινότητα Πλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου».

·         την αμφισβήτηση και την αδιαφορία που βρήκαμε απέναντί μας μετά την αναγνώριση το 1981 με Προεδρικό Διάταγμα του Οικισμού μας , ως:

« Οικισμού προ του 1923 » όσον αφορά την Πολεοδόμηση στην περιοχή μας.

·         τον ξεσηκωμό και την μεγάλη μάχη και που δώσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το 1984 για το αυτονόητο:

να μην εγκατασταθεί ο Βιολογικός καθαρισμός  και τα απόβλητα της πόλης της Ναυπάκτου στην πανέμορφη  παραλία Παλαοπαναγιάς, στο μέρος που σήμερα χιλιάδες λουόμενοι χαίρονται τη θάλασσα μετά  την αξιοποίησή της από την Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο.

·         Ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  παλέψαμε και ΝΙΚΗΣΑΜΕ , απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα που ήθελαν να χαρακτηρισθεί με ύπουλα οργανωμένο σχέδιο, η Παλαιοπαναγιά  ως

 «γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας».

·         Πως όλα αυτά τα χρόνια μόνοι μας δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα υπάρχει, χωρίς βοήθεια, χωρίς κανένα έργο υποδομής στην περιοχή, χωρίς χώρους άθλησης, με ελάχιστες υποδομές, χωρίς αξιοποίηση των υπαρχόντων κληροδοτημάτων και Δημοσίων κτημάτων που βρίσκονται εντός των ορίων της Παλαιοπαναγιάς.

·         Ότι έχουμε έναν χείμαρο εφιάλτη , αυτόν της Βαρειάς στο Ανατολικό όριο με την πόλη, που τρείς φορές στο παρελθόν τα έτη 1973, 1981και 1998 υπερχείλησε, κατέστρεψε στο διάβα του τα υπάρχοντά, θρηνώντας θύματα και τώρα βιώνουμε τον ίδιο κίνδυνο.

Δυστυχώς βρισκόμαστε απέναντι στο θέατρο του παραλόγου, που αντί να έχουν γίνει αντιπλημυρικά έργα προστασίας σε όλο το μήκος του χειμάρρου , οι Δημοτικοί μας Άρχοντες ερίζουν για τα…μπάζα της Βαρειάς και για μικροπολιτικούς λόγους :

«βλέπουν το δένδρο και χάνουντο δάσος»

·         Ότι ο παραλιακός  δρόμος βρίσκεται  σε άθλια κατάσταση με επικίνδυνη βατότητα, που αντί να είναι η δεύτερη συνδετική οδός Ναυπάκτου-Αντιρρίου που θα αποσυμφορεί την κυρία οδό ( Μεσολογγίου) και θα αναδυκνείει την Παραλία μας είναι

εγκαταλειμένος στη μοίρα του.

·         Ότι είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο Όδικό έργο ,αυτό της Ιονίας Οδού και δεν γίνεται καμία προσπάθεια και κρούση στα αρμόδια Υπουργεία να συνδεθεί αυτή, με την Ε-65 την Εθνική Οδό δηλαδή, που μέσω παράκαμψης θα ενώνει την Δυτική και τηνΑνατολική Ελλάδα βγάζοντας  την κίνηση έξω από την Παλαιοπαναγιά και τον Πλατανίτη, λες και αυτές οι περιοχές δεν είναι Ναύπακτος και ας θρηνούμε καθημερινά θύματα στο βωμό της ασφάλτου.

Τρία χιλιόμετρα οδού όλακαι όλα, με έτοιμη χάραξη και την διαδικασία  αποζημιώσειων των ιδιοκτησιών ,  αλλά δεν ασχολείται κανείς με το σοβαρό αυτό θέμα.

Δεν λύνουν προβλήματα να δημιουργήσουν πάνε.

·         Ότι δεν μπορούμε  οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιάς , να είμαστε δικαιούχοι των αναπτυξιακών Προγραμμάτων LEADER  και των συναφών προγραμμάτων για Επενδύσεις και Έργα υποδομών.

·         Ότι τώρα  έφτασε ο κόμπος στο χτένι με την αδιαφορία και τον τρόπο αντιμετώπισης από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κ.Καρακώστα. και τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας του Οικιστικού της περιοχής.















ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ σαν  ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 



Πάνω από όλα ζητάμε να μας σεβασθούν τόσο εμάς όσο  και την Νομιμότητα.

Για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να  παλέψουμε συντονισμένα  για τα αυτοδίκαια ανακοινώνουμε τις παρακάτω ενέργειές μας:



1.       Ξεκινάμε την δημιουργία Συλλόγου της Παλαιοπαναγιάς,  με την επωνυμία:

 « ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ».

2.       Καλούμε για το σκοπό αυτό όλους τους τους κατοίκους της περιοχής να  γραφτούν και να συσπειρωθούν στον υπό ίδρυση Σύλλογο, για να διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και  δυναμικά τα αιτήματά μας.

3.       Απευθυνόμαστε στον Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Λουκόπουλο και ζητάμε συνάντηση μαζί του για να συγκληθεί υπό την Προεδρία του σύσκεψη της Επιτροπής μας, των εκπροσόπων του Συλλόγου των Μηχανικών Αρχιτεκτόνων, του Αρμόδιου Αντιδημάρχου  και εκπροσώπου της Πολεοδομίας  για να αποτραπεί η κρίση και να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

4.       Για να καταγράψουμε, να αναδείξουμε και να χαρτογραφήσουμε την περιοχή μας, μέσα από τα εργαλεία που μας παρέχει ο Νόμος προχωράμε  ΑΜΕΣΑ  την διαδικασία

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ σαν  ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 

με την επωνυμία:

  «Τοπική Κοινότητα Παλαιοπαναγιάς, της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας».

5.       Συγκεντρώνουμε  υπογραφές  για το σκοπό αυτό, καταγράφονντας οι κάτοικοι την πάγια επιθυμία των, αλλά και το ΔΙΚΑΙΟ του θέματος . Στις υπογραφές αυτές

 εκτός του Ονοματεπώνυμου θα αναγραφούν σε ξεχωριστές στήλες το τηλέφωνο και το ΑΦΜ ή ο αριθμός του ΔΤ των.

6.       Προγραμματίζεται ΑΜΕΣΑ στις προσεχείς ημέρες,

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των κατοίκων της περιοχής.

Η ημέρα και ο τόπος και ο χρόνος θα ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ με τα ΜΜΕ τον Τοπικό Τύπο και οποινδήποτε άλλο τρόπο.

Εκεί θα γίνει ενημέρωση και θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την πορεία του Αγώνα μας, όπως επίσης οι στόχοι,τα μέσα, οι αποδέκτες και οι συμμαχίες που πρέπει να επιτευχθούν.







Η πρότασή μας



                                  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ-ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ



·         Σε αυτόυς που επιθυμούν να μας διαγράψουν από τον Πολεοδομικό χάρτητης Ναυπάκτου,

Ειδικά σε αυτούς/αυτές που κατά  τη γνώμη τους « δεν προκύπτει οικισμός».  (έτσι το αιτιολογούν)

Λέμε ότι :



·         Είμαστε Οικισμός προ του 1923 με Προεδρικά Διατάγματα που δεν έχουν καταργηθεί ή τροποποιηθεί και ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

·         Αυτά  είναι:



1 )

Το ΠΔ 70/26.01.1979 (ΦΕΚ16Α) που ουδέποτε με Νόμο καταργήθηκε, με το οποίο:

 « Ο συνοικισμός  Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Ναυπάκτου της Επαρχίας Ναυπακτίας του Νομού Αιτ/νίας αναγνωρίζεται εις ιδίαν κοινότητα, υπό το όνομα:

‘’ κοινότης Παλαιοπαναγιάς’’

 εν τη αυτή Επαρχία και τώ αυτώ Νομώ.

Έδρα της κοινότητος  ορίζεται ο ομώνυμος συνοικισμός,:

 ’’ η Παλαιοπαναγιά ’’

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κωνσταντίνος Τσάτσος

Ο Υφυπουργος Εσωτερικών

Γεώργιος Σουφλιάς»



2)

 Το ΠΔ (ΦΕΚτ.Δ αριθμ.353/02.07.1981) και την υπ.αρ. ΤΥ1927/29.05.1981 Απόφαση του Νομάρχη Αιτ/νίας,

 που  ο ως άνω «συνοικισμός» «προυπάρχει του έτους 1923» και  που ουδέποτε καταργήθηκαν.

3)      ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ τα έγγραφα και τις Διοικητικές Πράξεις και  ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ.

4)      Τις Απογραφές , την Ενορία, Το Σχολείο, τους Εκλογικούς Καταλόγους ,τα Διοικητικά Όρια του Οικισμού μας,…

Τους  328 κατοίκους της Παλαιοπαναγιάς στην Απογραφή του 1928 που ήταν ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ και όχι εικονική πραγματικότητα που δεν τους δάνεισε κανείς ούτε πνίγηκαν κατά… Ρίον μεριά, σε έναν  οικισμός που έχει το ίδιο Πολεοδομικό καθεστώς με μας και για τον οποίον όμως …πρόβλημα ουδέν! »

ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Για τα όρια του Οικισμού έγιναν όλες οι Νόμιμες διαδικασίες προς την Νομαρχία από το 1981 και μετά , αλλά λόγω αδράνειας των εμπλεκομένων υπηρεσιών ουδέποτε αυτός οριοθετήθηκε με μια από τις νόμιμες διαδικασίες (των ετών 1979,1981,1985).

 Επιθυμούμε αυτό το θέμα να λυθεί ΑΜΕΣΑ και οι μόνοι τρόποι για τη διαπίστωση είναι η εφαρμογή των εγκυκλίων 117/82 και 124/82 (αυτοψία και αιτιολόγηση από την ΥΔΟΜ).



Η έκδοση Οικοδομικών Αδειών

Να εξακολουθήσει να σχύει το ίδιο μέχρι τώρα καθεστώς έκδοσης των Οικοδομικών  αδειών στην Παλαιοπαναγιά, μέχρι και την οριστική Οριοθέτηση του Οικισμού.

 Ο οικισμός  δεν χάνει τα δικαιώματα δόμησης  έως και το «πραγματικό πρό το’23 όριό του» και τα δικαώματα ζώνης πέριξ αυτού.





Αν η γνώμη της κάθε υπαλλήλου  νομίζει ότι  είναι υπεράνω των Νόμων, τότε υπάρχει και η Δικαιοσύνη, Πειθαρχική και Ποινική στην οποία θα προσφύγουμε, καταγγέλοντας την για παράβαση καθήκοντος με ενδεχόμενο δόλο, με κατάθεση Αγωγών.

Αν όμως υπήρχε ελλειπής ενημέρωση και άγνοια του προβλήματος, τότε οφείλει ΑΜΕΣΑ  να στείλει ανακοινοποίηση του εγγράφου με «Ορθή επανάληψη»

Επειδή,

ü  σε αυτή τη γή που είναι ένα στολίδι της πόλης,

ü  είναι η γη των προγόνων μας που επιθυμούμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε και να την παραδόσουμε στα παιδιά μας για να την κάνουν ακόμα καλίτερη,



                                    δηλώνουμε,

ü  ότι δεν θα δεν θα επιτρέψουμε να μας  απαξιώσουν και να καταστρέψουν την Περιοχή ,

ü δεν θα περάσουν οι προτάσεις τους και θα αποκαλυφθούν οι φρούδες ελπίδες και οι μύχιοι πόθοι τους.



                                          ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ



 θα προσπαθήσουμε , θα τα καταφέρουμε και θα δικαιωθούμε.



ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

Για την επίλυση του Οικιστικού και την δημιουργία της

Τοπικής Κοινότητας Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου



                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  



                                                                                 Ναύπακτος 28-09-2016







     ΑΠΑΝΤΗΣΗ





στις δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρακώστα





ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

Για την επίλυση του Οικιστικού και την δημιουργία της

Τοπικής Κοινότητας Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου











´Στις δηλώσεις Καρακώστα σχετικά με το Οικιστικό της Παλαιοπαναγιάς,  η απάντηση της Επιτροπής είναι:
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ, γιατί είναι μακριά από την πραγματικότητα  και αγνοεί το Θέμα.


Θα γίνει όμως η αιτία με τις εμμονές του οι χιλιάδες οικισμοί σε όλη την Ελλάδα  που διέπονται από το ίδιο καθεστώς δόμησης  με την Παλαιοπαναγιά ως ´´  οικισμοί  αναγνωρισμένοι

προ του 1923, χωρίς οριοθέτηση",

  να βρεθούν στη θέση μας...

Τη στιγμή μάλιστα που δρομολογειται από το Υπουργείο λύση!


Για τον πανικό που νοιώθει όταν μια ωρολογιακή βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί στα χέρια του, την οποία Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ , ΟΠΛΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ , ας πρόσεχε!

Τώρα ζητά να προστατευθεί.





Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου